Besplatne pripreme za maturante i projekt mentalnog zdravlja

Tradicionalno i ove godine održavamo besplatne pripreme za maturante.

To je projekt koji se provodi svake godine kako bi se maturante pripremilo na izlazak mature iz psihologije. Predavanja se održavaju svake subote sa početkom u 10:00 sati putem Zoom platforme a sama predavanja održavaju volonteri studenti psihologije. Predavanja traju 1-2 sata te volonteri prolazu kroz relevantne pojmove iz udžbenika koje pokrivaju sa primjerima.

Cilj je maturante približiti teorijskim pristupima i znanstvenim istraživanjima psihičkih procesa i ponašanja te različitim čimbenicima koji na njih djeluju. Predavanjima učenicima pomažemo razvijati temeljnu psihologijsku pismenost koja uključuje primjenu stečenih psihologijskih znanja i vještina u svakodnevnom životu.

Teme koje su obuhvaćene na predavanjima su: Znanstveni temelji psihologije, percepcija, pamćenje i učenje, ličnosti i psihički poremećaji, emocije i motivacija, inteligencija i mišljenje, razvojna psihologija, socijalna psihologija te na zadnjem predavanju održavamo probnu maturu.

PLAN PREDAVANJA:
24.2. ZNANSTVENI TEMELJI PSIHOLOGIJE- Lucija Plaziblat
2.3. PERCEPCIJA-  Vili Sinković
09.3. PAMĆENJE I UČENJE- Ivana Bikić
16.3. LIČNOST I PSIHIČKI POREMEĆAJI- Anđela Kovačević i Paola Lela
23.3. EMOCIJE I MOTIVACIJA- Manuela Domitrović i Barbara Vidović
30.3 INTELIGENCIJA I MIŠLJENJE- Lucija Kačić-Bartulović
6.4. RAZVOJNA PSIHOLOGIJA- Lana Kasalo
13.4. SOCIJALNA PSIHOLOGIJA- Stela Vukić i Antares Jelčić
20.4. PROBNA MATURA- (svi predavači)

Također, osim toga provodimo i radionice mentalnog zdravlja u srednjim i osnovnim školama. To je projekt kojem je cilj educirati učenike u srednjim i osnovnim školama o važnosti mentalnog zdravlja. Radionice su napravljene uz pomoć profesora sa odjela kako bi bili sigurni da su prilagođene različitim uzrastima. Na radionicama se osvještava učenicima o različitim psihičkim tegobama koje možda doživljavaju ili su doživljavali te kako se nositi sa njima. Teme su različite i usmjerene su na najčešće probleme sa kojima se susreće većina ljudi u svim razdobljima svog života. Osvrćemo se na teme za koje smatramo da nisu dovoljno spomenute u društvu a bitno je razgovarati o njima, pogotovo tijekom adolescencije. Radionice su uvijek interaktivne te organizirane na način da učenici postavljaju pitanja koja ih zanimaju vezano za temu

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...