Znanstvena knjižnica predstavila 12 knjiga prilagođenih slijepim osobama i osobama s teškoćama u čitanju

Na nedavno završenoj izložbi „Izdavaštvo na zadarskom području 2022.-2023.“ u Znanstvenoj knjižnici Zadar predstavljeno je novih dvanaest knjiga prilagođenih slijepim osobama i osobama s teškoćama u čitanju standardnog tiska.

Knjige su snimane, montirane i izrađene u Znanstvenoj knjižnici. Kao i proteklih godina, naglasak je stavljen na zadarske autore, a knjižnica se ovim putem zahvaljuje vrijednim čitačima volonterima.

Uz zadarske glumice Anđelu Ćurković-Petković, Gabrijelu Meštrović-Maštruko, Sanju Grginu i Tamaru Šoletić, u ovogodišnjim snimanjima sudjelovali su naši dugogodišnji volonteri Vanja Gržan, Vera Vitori, Marija Kostić, Ana Kuman, Bernarda Kamber, Marjana Bakmaz, Ivan Čeperković i sopranistica Nela Šarić, a kvalitetan posao obavili su i novopridošli Anita Rudić, Patrick Levačić, Magali Ruet, Marie Delmet, Nataša Perić, Vito Sikirić, Ivona Kovačević, Sani Ivankov, Vana Đapić, Sandra Babac i Margarita Bajlo Gaćina.

– Želite li se okušati u snimanju zvučnih knjiga i tako doprinijeti ovom vrijednom projektu javite se u čitaonicu za osobe s invaliditetom u prizemlju Knjižnice, pozivaju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...