STRELJAČKI KLUB ZADAR, Robert Kralj: “Zadovoljan sam rezultatima, streljaštvo razvija koncentraciju i mirnoću!”

U subotu 9. prosinca u Solinu je održan 3.Turnir olimpijskih nada u streljaštvu zračnim pištoljem i zračnom puškom, na kojem je nastupio i Streljački klub Zadar s 5 natjecatelja u uzrastu od mlađih kadeta do juniora.
U kategoriji zračni pištolj nastupile su Lucija Milin, Tia Perinčić i Miriam Puhalović. Puhalović je osvojila broncu u uzrastu kadetkinja i zlato u kategoriji mlađih kadetkinja, dok je Tia Perinčić broncu osvojila u uzrastu mlađih kadetkinja.
Bruno Mijaljević osvojio je brončano odličje u juniorskoj konkurenciji u kategoriji zračni pištolj. U kategoriji zračna puška nastupila je i mlađa kadetkinja Klara Dokoza, koja je u svom prvom nastupu osvojila odlično sedmo mjesto.
Robert Kralj trener u Streljačkom klubu Zadar zadovoljan je nastupom svojih strijelaca.
– Zadovoljan sam rezultatima s obzirom na to da se proteklih nekoliko godina ništa, ili tek minimalno radilo s mladima. Sada smo malo pojačali rad što se vidi i po ostvarenim rezultatima. Trudimo se povećati broj mladih članova. Imamo i podršku Grada Zadra koji nam pomaže kako bi se opremili. Naručili smo elektronske mete bez kojih se službena natjecanja ne mogu održavati, to nam je poticaj za dalje. Isto tako, uređuje se i streljana Mocire koja je zapuštena i koja dosta prokišnjava. Rješavaju se i električne instalacije, tako da ćemo imati bolje uvjete, sam time vjerujem da će to omogućiti da više djece priključi u našem klubu, govori Kralj.
Trener ne skriva optimizam oko budućnosti Streljačkog kluba Zadar.

– Prošle smo godine organizirali turnir olimpijskih nada gdje je nastupilo preko stotinu natjecatelja iz cijele Hrvatske. To nam je natjecanje bilo bitno, jer na domaćem terenu je sve drugačije, ali i slađe. Imali smo i kamp mladih i perspektivnih strijelaca Hrvatskog streljačkog saveza, na kojem su najbolji mladi strijelci imali priliku trenirati na našoj streljani – s najboljim trenerima iz Saveza. Hrvatski streljački savez bio je zadovoljan našom organizacijom te im je želja da se kamp i dalje održava u streljani Mocire. Hoću reći, da imamo stvarno odlične uvjete za pripreme, iskren je Kralj, koji je pozvao sve zainteresirane da se priključe SK Zadar.
–  Svi zainteresirani mogu doći u streljanu Mocire ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17 sati gdje će dobiti sve potrebne detalje. Imamo nešto svoje opreme s kojom treniramo, oni koji idu na neke jače rezultate mogu donijeti i nešto od svoje opreme. Ali prvih godinu dana, a možda i duže, trenira se s našom klupskom opremom. Streljaštvo koristi djeci jer razvija koncentraciju, fokus i mirnoću, što je važno iz za školu, ali i druge aktivnosti, zaključio je Robert Kralj.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...