SDP: “Poštanski žig o referendumu o braku je neprimjerena odluka Hrvatske pošte”

SDP Hrvatske oglasio se priopćenjem vezano uz poštanski žig Hrvatske pošte, a povodom godišnjice referenduma o braku u Hrvatskoj.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

“Klerikalizacija javnih institucija u Hrvatskoj, nažalost, više nije nikakva tajna, ali “prigodni” poštanski žig Hrvatske pošte povodom godišnjice referenduma o braku u Hrvatskoj je potpuno neshvatljiva i neprimjerena odluka njenog rukovodstva. Hrvatska pošta odlučila je napraviti prigodni žig na datum 20. prosinca za referendum kojim je dio naših sugrađana postao i službeno ustavno diskriminiran. Takva definicija braka unazadila je i polarizirala naše društvo. Ipak, Vlada predvođena SDP-om je Zakonom o životnom partnerstvu unaprijedila status diskriminiranih članova našeg društva.

Hrvatska pošta je potpuno neobjašnjivo odlučila “proslaviti” godišnjicu diskriminirajućeg referenduma žigom koji portal Željke Markić naziva “trajnim simbolom velikog uspjeha” i to sa zakašnjenjem od čak 20 dana, budući da je referendum održan 1. prosinca. Kašnjenje za Hrvatsku poštu nije nikakva novost, više je nepisano pravilo, a ovaj put kao da su zakasnili nekoliko stoljeća.

Važno je istaknuti kako je ovo prvi referendum koji je Hrvatska pošta odlučila staviti na svoj žig, usprkos primjerice referendumima o hrvatskoj samostalnosti ili pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, koji su za sve naše građane, a ne samo dio, bili doista veliki uspjeh. Hrvatska pošta time se jasno svrstala na stranu desničarenja i diskriminacije dijela naših sugrađana, što je za nacionalnog poštanskog operatera naprosto neprihvatljivo!

Na korupciju unutar javnih institucija i poduzeća pod režijom HDZ-a smo već navikli, a nažalost niti Hrvatska pošta nije izuzetak. Podsjetimo, pod palicom trenutnog predsjednika Uprave Ivana Čule, Hrvatska pošta nabavljala je preplaćene paketomate bez javne nabave, kupila dvojbene uređaje za smanjenje potrošnje goriva kod motornih vozila, prodavala vrijedne nekretnine ispod tržišne cijene, i to je samo dio “uspjeha”. Naravno, Ivan Čulo je član HDZ-a i blizak je predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću te je bez obzira na brojne afere ostao na čelu Hrvatske pošte.

Ovim potezom Hrvatska pošta se potpuno ogolila i bez zadrške pokazala ono na što već dugo upozoravamo: HDZ-u nisu bitni građani, bitni su im samo oni sami i njihovi “kumovi”. Krajnje je vrijeme da Čulo ode s rukovodeće pozicije i da HDZ makne svoju šapu s Hrvatske pošte!”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...