RIJEČ FRATRA PRED PARTIZAN Stipe Nosić: “U redu je da je utakmica na Badnjak, kad bi bilo po molitvi Zadar bi bio prvak Europe!”

Utakmica 13. kola ABA lige između košarkaša Zadra i Partizana na rasporedu je na sam Badnjak, 24. prosinca od 17 sati u dvorani Krešimir Ćosić. Ulaznice se prodaju munjevitom brzinom. Krešin dom bit će krcat!

Osvrt pred dvoboj s euroligašem iz Beograda dao nam je fra Stipe Nosić (71), gvardijan samostana svetog Frane u Zadru, rođen u Lovreću kraj Imotskog.

– Nadam se da neće biti nikakvih nereda jer to je sport. Neka to prođe u miru. Znam da je Zadar grad košarke, eto, i Krešimir Ćosić je nedavno dobio i nagradu od Grada. Više pratim nogomet, pogotovo kad igra reprezentacija. Navijam za Hajduk, govori nam fra Nosić.

Gvardijan samostana sv. Frane dotaknuo se i termina utakmice na sam Badnjak.

– Što možemo, ako je tako ispalo, a je li to namješteno ili? Ali Badnjak nije Božić – jer Božić je nešto sveto! U redu je da se utakmica igra na Badnjak, kad ne može drukčije. Navijat ću za Zadar, a za koga drugog. Dobro, neću moći navijati jer u to vrijeme moram ispovijedati.

Molitva za košarkaše Zadra pred dvoboj s Partizanom, o tome fra Nosić kaže:

– Ne bih molitvu miješao u to. Kad bi to bilo po molitvi – onda bi Zadar već davno bio prvak Europe, zaključio je fra Stipe Nosić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...