JOŠ KOJE POJAČANJE? Danijel Jusup: “To je sve, ali to smo rekli i na početku!”

Juan Davis danas dolazi u Zadar! To je sjajna vijest za sve navijače pred sutrašnju utakmicu 11. kola ABA lige koju igrači Danijela Jusupa igraju protiv Borca iz Čačka u dvorani Krešimir Ćosić s početkom u 20 sati. Susret će suditi Ilija Belošević (Srbija), Dragan Porobić (BiH) i Tomislav Vovk (Hrvatska).

Danijel Jusup sretan je što se u momčad vraća Davis od kojeg sutra ne očekuje neki značajniji doprinos.

– Davis danas dolazi, doći će nakon treninga da se pozdravimo! Nakon čega će obaviti liječnički pregled, ne znam hoće li sutra ujutro biti na treningu. Ne treba se previše oslanjati na novopridošle igrače, naročito na prvim utakmicama. Tako da ne očekujemo na utakmici s Borcem neki njegov doprinos. Moramo, kao što se kaže, uzdati “u se i u svoje kljuse”. Trebamo se strpjeti kako bi se Davis što prije adaptirao i ušao u trenažni proces. Zahvaljujem se Nadzornom odboru što je ispoštovao moju želju za dovođenje Davisa.

Na pitanje je li to sve od rostera za ovu sezonu, Jusup je bio tajanstven.

– Rekli smo da je bilo sve i na početku sezone! U ovom trenutku to je za sada sve što se tiče rostera. Ne znam, može se dogoditi neka povreda, pa će se o tome dalje razgovarati.

Dotaknuo se trener Zadra i Petra Vujačića kojem 25. prosinca ističe tromjesečni ugovor.

– S Petrom ću razgovarati u ponedjeljak, moja želja je da ostane, ali moram ćuti što on ima za reći. Ivan Njegovan je otišao na posudbu u Bosco. Tražio je razgovor sa mnom, odluka je zajednička, ali na njegovu inicijativu. Ivan je htio više igrati, ali svjestan je što može dobiti, a što ne. Smatram da je dobro rješenje to što odlazi na posudbu i zadovoljan je. Nedostaje mu minutaža, ali u Zadru može dobiti minutažu koliku je i dobivao. Mislim da je ovo dobar potez i za Klub i za Ivana.

Potom riječ – dvije i o sutrašnjem protivniku koju je jutros odradio i prvi trening u Krešinom domu.

– Borac je dosta promijenio momčad odnosu na lani. Agilni su, brzi i skočni. Imaju napadačku kvalitetu koju im donosi Danilo Tasić. Očekuje nas izuzetno zahtjevna utakmica protiv momčadi koja je promijenila stil igre u odnosu na prošlu sezonu. Uostalom, imaju i četiri pobjede u ABA ligi. Javon Franklin s napadačkim skokom, agilnošću i rampama – može napraviti problem. Razgovarali smo, pokušat ćemo to neutralizirati najbolje što možemo, zaključio je Jusup.

Dario Drežnjak očekuje zahtjevnu utakmicu protiv momčadi koju trenira Dejan Mijatović.

– Kvalitetniji su nego prošlu sezonu. Imaju i stranih pojačanja te igraju čvrstu obranu i napadački su talentirani. Ali imaju i svojih nedostataka, pokušat ćemo ih iskoristiti. Zahtjevna utakmica, moramo zadržati fokus igre cijeli susret i držati se dogovora iz svlačionice, to je ključ za pobjedu, kazao je Drežnjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...