GRADSKO VIJEĆE Meštrovićevi vijećnici i SDP neće tražiti ostavke članova Turističkog vijeća: “Iza Paleke doći će neki novi Paleka”

Zbog “skandaloznog uhljebljivanja” bivšeg direktora Turističke zajednice Grada Marija Paleke, Akcija mladih zatražila je ostavke članova Turističkog vijeća. Ova tema naći će se i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, no ostale oporbene stranke neće tražiti njihove ostavke. Smatraju ih odgovornim, ali će, kako kažu u SDP-u, “iza Paleke doći novi Paleka”.

Naime, i u zadarskoj organizaciji SDP-a i Nezavisnoj isti Enija Meštrovića slažu se oko moralne odgovornosti članova TV-a, no besmisleno je tražiti nečije ostavke  kada će, ističe Radeta, HDZ na njihova mjesta opet uhljebiti svoje kadrove.

Podsjetimo, Ante Rubeša i Marko Pupić Bakrač članove Turističkog vijeća smatraju odgovornim jer “nakon skandalozne situacije” u New Yorku “Marija Paleku nisu kaznili, nego su ga nagradili”, napominjući kako Paleka “ima istu plaću kao što je imao kada je bio direktor”. Stoga traže ostavke članova Turističkog vijeća, a to su: Mario Božulić, Jasna Čurković, Slobodan Erslan, Klaudio Grdović, Dubravko Milin, Mirjana Šarin, Hrvoje Šestan i Renato Švorinić.

– Zašto ćemo se blamirati tražiti njihove ostavke kada je jasno kao dan da HDZ čuva svoje kadrove i da se apsolutno nikakva promjena neće dogoditi dok se ne smijeni HDZ?! Smjena Turističkog vijeća ne bi donijela ništa jer je prava smjena samo smjena onih na Narodnom trgu i dok se to ne dogodi, neće se ništa pomaknuti. Iza Paleke doći će neki novi Paleka koji će peći janjce na rivi, organizirati koncerte i trošiti javni novac. Dok u Gradu Zadru ne dođe do suštinskih promjena, dotad nema pomaka i to je razlog zašto nećemo tražiti smjenu Turističkog vijeća, poručuje Radeta uoči današnje sjednice.

Predsjednici Kluba vijećnika Nezavisne liste Enija Meštrovića, Adeli Frank, žao je što danas neće moći izraziti svoj stav o radu Turističkog vijeća, ali ruke su joj vezane unatoč, kako kaže, neprofesionalnosti i narušenom ugledu Grada jer gradski vijećnici nemaju ovlasti za smjenjivanje članova Turističkog vijeća.

– Gradsko vijeće nema ovlasti za izbor i opoziv članova Turističkog vijeća te moje mišljenje o njihovu radu nema, nažalost, tu potrebnu težinu. Svakako je potreban dobar reset i osvježenje u daljnjem radu Turističkog vijeća, te Turističke zajednice Grada Zadra. Ugled Grada Zadra je narušen na nacionalnoj razini i nije u interesu Grada omogućiti daljnje kontra djelovanje, a da ironija bude veća, neprofesionalnost dolazi do vidljivosti na nacionalnoj razini upravo iz sektora promidžbe i privlačenja inozemnih i tuzemnih gostiju, zaključuje Frank.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...