FOTO U Viru održana posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi

Posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi u Viru uoči blagdana Božića nije bila najmasovnija otkad postoji Udruga dobrovoljnih darivatelja krvi Vir, ali je bila uspješnija od lanjske. S obzirom na blagdansko vrijeme, onima koji su pristupili akciji i darovali krv ujedno je bila i najljepša. Mnoge je članove i prijatelje UDDK Vir u dolasku zaustavila prehlada, uobičajena zimska viroza ili radna obaveza, ali Snježanu Lešković Hotko u dolasku u Općinu Vir gdje se održala akcija, nije zaustavilo čak ni rođendansko slavlje.

– Uvijek se božićne akcije darivanja krvi organiziraju dan prije ili dan poslije, a ponekad i točno na dan kada slavim rođendan. No, lako za rođendan, darivanje je važnije, kaže gospođa Snježana. Akciji je tijekom tri i pol sata ukupno pristupilo 57 Virana i prijatelja virskog UDDK-a, što je više nego lani, a njih 50 uspješno je darovalo krv.

– Zadovoljan sam odazivom, godina nam je u svakom smislu završila na najbolji mogući način. Bilo je dosta članova koji su otkazali zbog bolesti, ali je brojka onih koji su došli ipak bila više nego zadovoljavajuća, ističe predsjednik UDDK Vir Goran Vicković, napominjući kako se sjajna atmosfera prenijela i u restoran Kotarina gdje je poslije akcije darivanja krvi održan domjenak. Tamo su bile i mlade volonterke Gradskog društva Crvenog križa Zadar Ema Barić i Karmen Mirković s referentom zadarskog Crvenog križa Filipom Nekićem.

– Za volonterstvo u Crvenom križu zainteresirala sam se još kao srednjoškolka, nakon što sam osvojila drugo mjesto na natjecanju u pružanju prve pomoći. Otad redovito volontiram, a na Viru sam bila mnogo puta, kaže Ema. Bez volontera GDCKZD-a nema uspješnih akcija darivanja, kao ni bez medicinskog tima iz Zadra ili Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice u Zadru. Voditeljica Odjela Marijana Nadinić, dr. med. predvodila je svoj tim u kojem su još bile sestre Sanja Glavan i Sonja Mazor te laborantice Tena Perica i Maja Baglama. Ovu tradicionalnu božićnu akciju darivanja krvi organizirao je virski UDDK uz pomoć Crvenog križa, Odjela transfuzije i destinacijske menadžment kompanije Vir turizam. Predsjednik Vicković najavio je još tradicionalni izlet za darivatelje na proljeće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...