Božićna humanitarna akcija “Pinela” za “Cukriće”

U Ekonomsko – birotehničkoj i trgovačkoj školi učenici volontersko – likovne radionice „Pinel“ u suradnji s Medicinskom školom Ante Kuzmanića i Hotelijersko – turističkom i ugostiteljskom školom proveli su prvi dio humanitarno – edukativne akcije za Udrugu djece oboljele od šećerne bolesti i njihovih roditelja“ Cukrići“.

Medicinska sestra Liljana Grginović održala je predavanje o šećernoj bolesti u školskoj knjižnici učenicima i profesorima naše škole. Nakon stručnog predavanja o dijabetesu nazočnima se obratila predsjednica Udruge „Cukrići“ Doris Bailo i voditeljica slastičara Hotelijersko- turističke škole Kristina Lončar koje su ispričale svoja osobna iskustva sa šećernom bolešću te upozorile na važnost zdrave, uravnotežene prehrane i tjelovježbe kao osnovnih čimbenika u prevenciji bolesti.

Učenici Medicinske škole pod vodstvom Ane Lukanović-Grgurović, mjerili su šećer u krvi zainteresiranim zaposlenicima i učenicima škole nakon čega su se svi zajedno zasladili frapeima i kolačima na prigodnom štandu u školskom holu. Učenici „Pinela“ pripremili su osvježavajuće frapee od banana, jabuka i šumskog voća, a slastičari HTU škole ispekli su kolače od rogača i jabuka prilagođene nutricionističkim parametrima za dijabetičare prema recepturi Kristine Lončar.

U blagdanskom raspoloženju uspješno je proveden prvi dio humanitarne akcije na kojoj je prikupljena donacija za Udrugu „Cukrići“. Drugi dio održat će se 15. prosinca 2023. u 19.00 sati na Adventu na Višnjiku gdje će učenici „Pinela“ pripremiti božićnu donacijsku izložbu za „Cukriće“, a školski bend pod vodstvom profesora Jakova Šute održati prigodni koncert.

Od srca hvala svima koji su na bilo koji način podržali ovu akciju!, napisala je voditeljica „Pinela“ EBTŠ Katja Vladičić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...