A REGIONALNA LIGA? Denis Pleslić: “Ciljevi su isti kao i na početku sezone!”

Sportski direktor KK Zadar Denis Pleslić istaknuo je kako se s mladim igračima radi stručno, ali i kako su klupski ciljevi isti kao i na početku sezone. Ali zadarski navijači žele više u ABA ligi – jer u momčadi Zadra igra Luka Božić – najbolji igrač regionalnog natjecanja!

– Omladinski pogon KK Zadar najkvalitetniji je omladinski pogon u Hrvatskoj. S mladim igračima radi se stručno te je njihov razvoj vidljiv kroz sve kategorije. U planu je i dovođenje talentiranih igrača izvan Zadra.

U razvoj igrača uključene su i dvije seniorske razvojne momčadi KK Jazine i KK Sukošan. Svi igrači dolaze na visokokvalitetan nivo i u fokus seniorske momčadi KK Zadar.

Pod ugovorom u seniorima KK Zadar šest je mladih igrača. Jedan od njih je i Krševan Klarica koji se nametnuo svojom igrom, radom i strpljenjem te dobiva značajnu minutažu ove sezone.

Antonio Sikirić je na posudbi u KK Zabok do kraja sezone i prati se njegov razvoj i igra. Ovo ljeto očekuje se u selekciji jer ima ugovor na još jednu godinu. Isto kao i Ivan Njegovan koji je na posudbi u KK Bosco do kraja sezone i koji ima ugovor do 2026. godine.

Vice Grbić se razvija u seniorskom programu, a Josip Badrak i Luka Bilokapić kroz razvojnu momčad KK Jazine. Naravno, sva trojica nastupaju u juniorskoj selekciji.

Ne želim koristiti riječ “egzodus” koja je podrazumijeva trajni odlazak i senzacionalističkog je karaktera. Svi igrači, zajedno s roditeljima i menadžerima, imaju  po novom Zakonu o sportu, pravo na odluku gdje će nakon punoljetnosti nastaviti s igranjem košarke.

Isto tako, Klub im daje podršku u njihovim odlukama i ostaje u kontaktu s njima, naravno, ako jednog dana imaju želju vratiti se u Klub – uvijek su dobrodošli, Pleslić se osvrnuo i na nedavnu pobjedu protiv Partizana:

– Pobjeda protiv Partizana je plod jedno i pol godišnjeg sustavnog rada trenera Danijela Jusupa i stručnog stožera s igračima. Mislim da treba ostati ponizan i s obje noge na zemlji jer nas očekuje niz zahtjevnih utakmica u nastavku sezone.

Ciljevi se ne mijenjaju i ostaju isti kao i u početku sezone, dotaknuo se sportski direktor i ugovora Juana Davisa:

– Nadzorni odbor je u svom službenom priopćenju objasnio financijsku konstrukciju potpisivanja Juana Davisa, zaključio je Denis Pleslić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...