OVAKO VIŠE NE IDE Vozači Liburnije firmu će prijaviti Državnom inspektoratu; Sindikat: Zadnji je tren da se situacija u Liburniji dovede u okvire zakona

Vozači Liburnije pomoć su potražili na više adresa, pa i u Gradu Zadru kao vlasniku tvrtke, no situacija je i dalje ista. Zbog toga su se odlučili za još jedan, kako ističu, očajan korak – prijavu tvrtke Državnom inspektoratu.

Naime, Liburnijini vozači jučer su s direktorom Edvinom Šimunovim održali sastanak, no s njega su, kaže predsjednik zadarske podružnice Sindikata prometa i veza RH, Darko Vukić, izišli još nezadovoljniji jer problemi nisu riješeni. Od štrajka su zasad odustali, a izlaz vide u prijavi Inspektoratu.

– Problem su nam radno vrijeme, putni troškovi i dnevni odmor vozača, međutim, ne vidimo dobru namjeru od strane poduzeća za rješavanje ovih problema, pa ćemo najvjerojatnije ići s prijavom prema Državnom inspektoratu. Plaće su nam povećane u materijalnim pravima poput noćnog, smjenskog rada i minulog rada. Sinoć smo dobili zaostatke za srpanj i kolovoz, međutim, svi su prigradski vozači zakinuti jer rade sat više od onog što im se računa, a čak 70 posto radnika zakinuto je u isplati putnih troškova, upozorava Vukić, napominjući kako su vozači zakinuti i za prekovremeni rad i korištenje pauza.

– Sve je to protuzakonito, međutim u upravi to drugačije tumače. Nisam zadovoljan sa sastankom, rekli su da će nam se javiti, no čisto sumnjam da će išta napraviti. Prijava Državnom inspektoratu zasigurno će biti učinkovita, zadnji je tren da se situacija u Liburniji dovede u okvire zakona, upozorava predsjednik Sindikata prometa i veza u Zadru.

O problemima vozača već smo razgovarali s direktorom Edvinom Šimunovim koji nam je nedavno kazao kako je, nakon razgovora s nadležnima u gradskoj upravi dao nalog za obračun zatraženih dodataka na prvoj sljedećoj plaći. Šimunov je podsjetio i na tešku situaciju u poduzeću, napominjući kako je 2022. bila jedna od najtežih poslovnih godina ikad te da su radnicima ipak isplatiti 225.628 eura ili 1,7 milijuna kuna više nego u prethodnoj godini.

– Mislimo kako ove činjenice jasno pokazuju kako je briga za materijalni položaj svih radnika stalna briga Uprave te ne vidimo razloga za dodatni pritisak Sindikata, poručio je Šimunov svojim vozačima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...