NAKON POTRAGE Javila se Zadranka koja je dobila socijalni stan, ali mora opet na listu čekanja jer je proširila obitelj

Zadranka koju je gradska Komisija za dodjelu u najam gradskih stanova podulje vrijeme tražila kako bi joj dodijelila socijalni stan konačno se javila.

Riječ je o gospođi koja je u takvim životnim prilikama da je nakon višegodišnjeg čekanja dospjela na prvo mjesto kandidacijske liste te je uskoro trebala i useliti u stan.

Međutim, nakon što se javila Gradu dočekalo ju je veliko iznenađenje – u dodijeljeni joj stan ne može useliti jer je u međuvremenu njena obitelj povećana za dva člana te sada opet mora čekati adekvatan stan.

Predsjednik Komisije, DP-ov gradski vijećnik Damir Biloglav, kaže nam kako je upravo ovo dokaaz zašto bi liste kandidata za socijalne stanove trebalo revidirati te zašto Grad hitno treba uvesti mehanizam kontrole njihova korištenja.

Ovoj gospođi sada treba veći stan, a takvoga trenutno nemamo. Komisija stoga mora održati sastanak kako bismo poradili na sustavu dodjele stanova jer je ta problematika jako zapuštena te najprije moramo provjeriti u kakvom su uopće stanju ovi stanovi. Tražio sam da nam se omogući uvid u ugovore drugih gradova kako bismo vidjeli koje oni instrumente kontrole imaju jer kao što postoji lista prioriteta korištenja socijalnih stanova, tako bi trebala postojati i lista njihovih korisnika. Ali, sada najprije trebamo bolji mehanizam kontrole ovako velikog broja stanova, poručuje predsjednik Komisije Damir Biloglav.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...