Jusup upozorava pred Zvezdu: “Potreban nam je još jedan igrač, Žganec je ozlijeđen!”

Dvije su domaće utakmice u nizu pred košarkašima Zadra. Već sutra, u četvrtak, 9. studenog od 20 sati igrači Danijela Jusupa dočekuju Cedevitu Junior u susretu osmog kola FAVBET Premijer lige. U nedjelju, 12. studenog od 17 sati, u utakmici sedmog kola ABA lige u dvoranu Krešimir Ćosić dolazi euroligaš beogradska Crvena zvezda.

Cedevitu Junior najprije je najavio trener Danijel Jusup:

– Ako nismo pravi protiv svakoga ćemo imati problema. To je pokazala i utakmica s Boscom. Cedevita Junior će sigurno doći u Zadar kako bi popravila dojam iz utakmice protiv Cibone, momčad je to koja ima kvalitetu. Imamo problem jer ćemo najmanje u iduće dvije utakmice igrati bez Karla Žganeca kojega su stisnula leđa. Protiv Cedevite Junior i Crvene zvezde sigurno neće biti “unutra”, dok će za Split njegov nastup biti upitan. Ta činjenica će nam sigurno otežati igru na visokim pozicijama, a naročito u onom drugom susretu u nedjelju. Teško možemo bez Žganeca.

Jusup se potom okrenuo Zvezdi:

– Oni igraju u petak susret Eurolige u Barceloni. Međutim, to je momčad s dosta širokim rosterom, imaju i vrhunsku logistiku jer dolaze sa charterom. Sigurno neće ništa prepustiti slučaju da se eventualno opuste, naime, ABA liga im je bitna zbog Eurolige. Žao mi je što ćemo biti oslabljeni jer naš roster nije širok. Stalno napominjem da nam je potreban još jedan igrač! To govorim iz razloga jer se ovakve situacije mogu dogoditi i u onim ključnim utakmicama. Bilo da se radi o ostanku u ligi, pa i o borbi za neke od trofeja, onda smo drastično oslabljeni. To se sada događa, trener Zadra nastavio je o tome da mu je pod hitno potreban igrač više u rotaciji.

– Moje da kažem! A govorim od početka sezone. Da ne bi poslije bilo “što nisi rekao”. Stalno govorim svom nadređenom, sportskom direktoru (Denis Pleslić, op.a.) koji valjda govori dalje. Ponavljam, komuniciram sa sportskim direktorom, a s ovim drugima – ne, zaključio je Danijel Jusup.

Kapetan Marko Ramljak, najprije je rekao nekoliko riječi o Cedeviti Junior, potom i o Zvezdi:

– Cedevita baš i nije u nekoj formi kao prošle sezone. Otišlo im je nekoliko igrača, ali pokazali su kako su sposobni napraviti probleme protivnicima. Isto tako, i mi ako nismo na odgovarajućem nivou, možemo sebi stvoriti probleme. Vjerujem da ćemo nastaviti pobjednički niz u Prvenstvu Hrvatske. Crvenoj zvezdi neće biti lalo u Zadru. Igraju, kao i Partizan Euroligu, ne treba uopće trošiti riječi na njih. Partizan. U svakom segmentu igre protiv takvih momčadi moraš odigrati vrhunski, kako bi mogli biti u igri, možda i u prilici za pobjedu. Mislim da im možemo napraviti problem u toj utakmici, zaključuje zadarski kapetan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...