IPAK SE IGRA Predsjednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović: “Da se ovo dogodilo u Srbiji, Hrvatska bi nam tražila sankcije!”

Predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović oglasio se nakon sinoćnjih incidenata u Zadru.

– Momčad je u Zadar došla iz Barcelone s oko 25 naših navijača. Na samom aerodromu su ih slikali, “tipkali” i pratili. Novinari su bili u jednom hotelu, član Upravnog odbora i prijatelj u drugom hotelu. Prvo su su dočekali novinare, koji ničim nisu provocirali, napali su ih maskirani napadači. Tada su napadnuti član Upravnog odbora i prijatelj. Na njih su nasrnuli i maskirani napadači, udarajući ih nogama, opisao je Čović.

– Mjere koje je trebalo poduzeti, jer su se navijači zadarskog “Tornada” oglasili 8. studenog i najavili da će “svojom strašću i energijom braniti svoj teren”. Zadar i Zvezda su imali niz utakmica i u Beogradu i u Zadru, i nikada nismo imali problema. Upozoravali smo i ABA ligu, vrlo su inertno reagirali na tu objavu 8. studenog. Vidim da su tek noćas oko jedan sat dali priopćenje na engleskom jeziku. To je degutantno, ali nije naše da širimo paniku i mržnju, nego da pokušamo odigrati utakmicu.

Upozorio je da u delegaciji ima i djece.

– U našoj delegaciji ima puno djece, od 13 do 15 godina, ali ne znam zašto su očekivali da će u Zadru biti navijača. Hrvatska policija ponijela se korektno nakon incidenta. Samo da napomenem, znate što bi bilo da se ovo dogodi negdje u Srbiji. Hrvatska bi svakako tražila sankcije Srbiji. U Zadru igra i bivši igrač Zvezde Arijan Lakić, Srbin, naglasio je Čović.

Na priopćenje Zadrana koji su pozvali navijače da ispune dvoranu “Krešimir Ćosić” do zadnjeg mjesta i pozvali da će, ako se Zvezda ne pojavi, pobijediti s 30:0, Čović je rekao.

– Zvezda nikada nije bježala s terena, izaći će na teren i odigrati utakmicu. Ali ta utakmica mora biti u sportskim okvirima, bez vrijeđanja i ničega nesportskog. A tko će izgubiti za zelenim stolom, ako se to i dogodi bit će to u korist nekog drugog. Zvezda će igrati, ali će voditi računa o sigurnosti i hoće li biti vrijeđanja. Svu odgovornost snosi ABA liga, direktor Cvetković i Milija Vojinović. Svi su dobro plaćeni i trebaju raditi svoj posao. “Tornado” se osjetio prozvanim nakon utakmice s Megom prošlog tjedna u Beogradu, gdje su se osjetili oštećenima zbog suđenja. Nema to veze s nama, čak je i trener Zadra dao korektnu izjavu. Ako punite dvoranu za linč i harangu, onda neka igraju svoje igrice i igre.

– Novinarima su sanirane ozljede štipaljkama, a član Upravnog odbora i njegov prijatelj su snimljeni, no nisu im slomljena rebra jer su udarani nogama na tlu. Svi su smješteni u hotelu u kojem je Crvena zvezda i bit će sigurno ispraćeni do utakmice. Moram naglasiti da je hrvatska policija bila korektna, ali mora se znati da ovo nije izolirani incident. Napadači su se identificirali u priopćenju od 8. studenog kada su sve ovo objavili, zaključio je Nebojša Čović predsjednik KK Crvena zvezda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...