Iaku su najavili kolektivnu ostavku, vijećnici Općinskog vijeća Vira ipak je nisu dali; Frane Vučetić: “Nismo valjda bedasti da damo ostavku pa da nas netko drugi zamijeni”

Iako je za danas održanu tiskovnu konferenciju u Hotelu Kolovare predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Josip Bašić najavio kolektivnu ostavku šestorice općinskih vijećnika Općine Vir, do iste nije došlo.

A uz predsjednika Bašića (HDZ) riječ je konkretno o ostavkama Frane Vučetića (Vir bez podjela), Šime Buškulića (DP), Veseljka Orlića (HDZ), Šime Vučetića (nezavisni) te Vesele Vučetić (HDZ).

– Nismo valjda bedasti da damo ostavku pa da nas netko drugi zamijeni, znači mora biti većina u Općinskom vijeću za ostavke. Kad pripreme dokumentaciju, neka nas pozovu, kazao je vijećnik Frane Vučetić.

A jedan od pokretača novonastale političke situacije jest nefunkcioniranje većine, odnosno kako je rekao Vučetić, opstruiranje od strane Jadranke Okreše, vijećnice koja je donedavno bila dio opozicijske većine.

– Gospođa Jadranka Okreša je već u drugom mjesecu tražila da je imenujemo za savjetnika Općinskog vijeća, i da zato prima naknadu. Mi smo to odbili iz prostog razloga. Zato što se mi borimo protiv takve politike i protiv takvih savjetnika koji su višestruko osuđivani, koji se nisu mogli kandidirati ni na ovim lokalnim izborima, a dan danas vode Općinu Vir. Odgovorno tvrdim da doslovno kriminalci vode općinu Vir, i to svi znaju, samo izgleda ne znaju tijela u ovoj državi. Mi smo to odbili jer jednostavno smatramo da smo drukčiji, i nećemo se dati niti ucjenjivati niti uvjetovati, bez obzira na to što smo bili spremni žrtvovati dio sebe da Vir napokon krene. Mi naše mandate ne držimo pod svaku cijenu i oni nama nisu bitni, poručio je Vučetić dodavši da je osim ovog zahtjeva, još jedan stigao u lipnju. Tad je vijećnica Okreša zatražila isplatu 1500 eura mjesečno. Naime, toliko bi koštalo svako njezino podizanje ruke.

Prijevremeni izbori su, kaže Vučetić, ono što je “gospoda zazivala posljednjih godinu i pol, dvije dana”.

– Navodno njih je šest, znači potrebna im je samo još jedna ruka da se raspišu novi izbori. Evo, ja s ovog mjesta pozivam tu gospodu, neka u Općinskoj upravi pripreme svu dokumentaciju, neka pripreme sve što je potrebno. Šest potpisa imamo s druge strane i šest potpisa imamo s ove naše strane. Znači to je preko devedeset posto Općinskog vijeća koje je spremno ići na izbore, napomenuo je Vučetić pozvavši i samog načelnika na ostavku.

– Da vidimo što će građani reći, jesu li građani za investicije, za red i zakon, ili za to da ih neko pljačka i da im dvadeset godina radi ovo što im radi, kazao je Vučetić još jednom aludiravši na brojne “grijehe”prošlog i trenutnog načelnika. Riječ je o Kristijanu Kapoviću i Marinu Radoviću koji i dalje zajednički djeluju i opstruiraju boljitak Vira.

Između ostalog dotaknuo se i činjenice kako je na Viru u proteklih 20 godina potrošeno skoro 300 milijuna eura proračunskih sredstava, istaknuvši kako Vir s 15 milijuna eura godišnje izgleda kao “jedna obična selendra”.

Još jednom se osvrnuo i na virski prostorni plan koji, kazao je, jedini u Hrvatskoj nije usklađen sa zakonom poručivši kako će to biti jedna od prvih točaka na sljedećoj skupštini Županijskog vijeća koju će on kao županijski vijećnik predstaviti, s obzirom na to da je nedavno aktivirao i tu svoju funkciju.

– Mi smo pokazali da od Vira želimo nešto napraviti. Mi zbog tih naših političkih razloga zbog kojih smo se okupili imamo strašne probleme, naime državni aparat se doslovno bavi s nama. On se ne bavi da istraži gdje je 300 milijuna eura, ne bavi se time zašto se ne poštivaju odluke Općinskog vijeća, ne bavi se s time kako se protuzakonito izvlači javni novac i dan danas, još jednom je ponovio Vučetić zaključivši kako pravna država na Virskom mostu staje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...