FALI IGRAČ POD HITNO Danijel Jusup: “Želim Davisa koji nije skup, ne znam kako razmišlja NO, Ružića nismo mogli zadržati!”

Košarkaše Zadra očekuju novi izazovi. Prvi ispit za igrače Danijela Jusupa na rasporedu je već sutra, u petak 17 studenog s početkom u 19 sati u Maloj dvorani Gripe protiv Splita, u susretu osmog kola ABA lige. Utakmicu će suditi Denis Hadžić, Bojan Kruljac i Gordan Terlević (Hrvatska). Podsjetimo, ove dvije momčadi već su jednom odmjerili snage, prije dva tjedna u Krešinom domu u utakmici sedmog kola FAVBET Premijer lige u kojoj je Zadar slavio rezultatom 88:80. Zadrani se na ljestvici regionalne lige trenutno nalaze na osmom mjestu s učinkom 3-4, dok su Splićani na dvanaestoj poziciji uz omjer 1-6.

– Prije četrnaest dana Split je u Zadru odigrao sjajnu utakmicu u kojoj su šutirali za tri poena 55 posto. Do zadnje minute utakmica je bila otvorena i pobjeda je mogla otići na jednu i drugu stranu. Moram istaknuti da su u Krešinom domu bili bez četvorice igrača koji će sutra biti u rosteru. To su Lovro Gnjidić, Krešimir Ljubičić koji su bili ozlijeđeni, a u međuvremenu su doveli Shannona Shortera i Lewisa Sullivana. To su im igrači od lani i njihov proces adaptacije u momčad neće biti velik kao da su potpuno novi. Napravili smo video analizu njihovih utakmica protiv nas i Partizana te ćemo učiniti neke korekcije u igri. Splitu je, uostalom, kao i nama, ovo važna utakmica, igraju pred domaćom publikom i sigurno će pokušati sve kako bi došli do bodova. Jedino mi je žao što mi kao i Split ne možemo napraviti nekakvu doselekciju pa da se malo osvježimo kada je o novim igračima riječ, kako bi nam bilo lakše igrati. Ne smijemo previše računati na njihov grč, smatram da se moramo okrenuti sebi i da pokušamo ispraviti stvari koje nismo dobro radili. Trebamo doći u izglednije situacije za šut s malo boljim postotkom. Navijači su uvijek uz nas i zahvaljujem im na tome. Pozivam ih da nas podrže i u Splitu, ali uz fer i korektno navijanje. Budimo ljudi! Neizvjestan je nastup Lovre Mazalina zbog ozljede skočnog zgloba, to nam predstavlja problem jer igramo protiv momčadi koja je dominantna u unutarnjoj igri jer imaju Ljubičića. 
Trener Zadra opet spominje nedostatak jednog igrača koji bi Zadru dobro došao.
– Stalno govorim da nam nedostaje još jedan igrač u rotaciji! Rado bih u momčadi vidio Juana Davisa koji je i lani bio s nama. On stvarno nije skup igrač za ovih pet do šest mjeseci! Davis bi nam svojim igrama i ponašanjem puno pomogao, pa i u ovim situacijama bi bili malo mirniji. U kontaktu sam s njegovim menadžerom, Davis je slobodan i rado bi došao. Sportski direktor Denis Pleslić je stoga poslao pismo Nadzornom odboru koji se mora očitovati. Ne znam kako ti ljudi u NO razmišljaju jer s njima nemam kontakt.
O mladom Michaelu Ružiću koji je prošlog ljeta napustio KK Zadar i otišao u španjolski Joventut Badalona, Jusup je iskreno odgovorio.
– Mislim da Michaela nismo mogli zadržati! Odluka o njegovom odlasku donesena je prije ove sezone. Žao mi je što je Michael otišao jer bi participirao u igri ovu sezonu. Ne ulazim u procjenu njegove obitelji, ali poštujem odluku. Jer kad se radi o vlastitom djetetu to je iznad sporta.
Dario Drežnjak ukratko se osvrnuo na sutrašnji dalmatinski derbi.
– Ove abaligaške utakmice uvijek su malo većih uloga nego one u ovoj fazi domaćeg prvenstva. U odnosu na prošlu utakmicu igrat će s dva igrača koja su bila izvan sastava zbog ozljede i dvojicom novih Amerikanaca. Znamo otprilike što mogu, znamo što trebamo napraviti, dobro smo se pripremili i dat ćemo svoj maksimum da izvučemo pobjedu, poručuje Drežnjak.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...