DAVOR KARLOVIĆ ISKRENO O SVEMU: “Juan Davis može doći samo ako se pronađe sponzor, bili smo svjedoci punih Stanova!”

Davor Karlović trener stolnotenisača Donata osvrnuo se pobjedu i poraz u Superligi PH. Najprije je u gostima s 1:3 svladana Velika Gorica, potom su Zadrani poraženi u Varaždinu od Starra 3:0.

– Izuzetno važna pobjeda u Velikoj Gorici protiv momčadi koja je ove sezone ušla u Superligu i koja se ovu sezonu dosta pojačala, uz to i financijski dobro stoje. Doveli su i najboljeg igrača Zagreba u svoje redove. Odigrali smo ekipno odličan meč, po jednu pobjedu ostvarili su Zubčić, Mijatović i Pongrac što mi je drago jer svi daju svoj doprinos. Sutradan smo poraženi u Varaždinu od Starra koji je realno bolja ekipa od nas, uostalom, bore se za prvo mjesto s Dubrovnikom. Ali osjetila se i mala potrošenost zbog utakmice dan prije u Velikoj Gorici.

Karlović se dotaknuo i političke krize u Gradu Zadru, ako oporba ne podrži proračun za 2024. godinu.

– Vijećnik sam HDZ-a i upoznat sam s programom za sport. Smatram da bi bila katastrofa ako se proračun ne izglasa. Predsjednica Športske zajednice Snježana Jurinić i pročelnica za sport i kulturu Dina Bušić su se izborile da se svim zadarskim trenerima iz klubova koje sufinancira sportska zajednica Grada Zadra, njihova plaća koja je bila u bruto iznosu, ubuduće ide u neto iznosu. Naime, treneri su u našem gradu bili podcijenjeni jer to su sve školovani ljudi s visokom stručnom spremom koji rade subotom i nedjeljom.

– Ako proračun ipak bude blokiran onda ide opet ono nužno što smo jednom već prolazili. Nitko to od nas ne želi, misli da se neće dogoditi blokada proračuna. Svi će imati priliku dati korektne i konstruktivne amandmane – ako su za razvoj Zadra! Tko to može odbiti?

Postoji li mogućnost novih izbora, Karlović je oko toga jasnog stava.

– Uvijek postoji mogućnost novih izbora jer nema parlamentarne većine! Ali ovdje se radi o pretposljednjem proračunu jer lokalni izbori su 2025. godine. Moram kazati, ako dođe do novih izbora – to ne bi bilo biti dobro za Zadar koji se razvija i ide prema naprijed. Ali ako ne postoje druge opcije, onda mogu i izbori, zašto ne? Ulaže se dosta i u sport.

Popularni Đuba se slaže da je Zadar utvrda HDZ-a.

– To je činjenica! HDZ je već trideset godina na vlasti. To nije bez veze, jer činjenica jest da Zadar ide naprijed i da se vidi njegov razvoj.

Nisu baš svi u Zadru zadovoljni što je HDZ na vlasti. Politički odgovor vrlo brzo je imao Karlović.

– Vidjet ćemo na izborima je li tko ili nije zadovoljan s HDZ-om! Dodao bih, kako su jedino mjerilo rezultati.

Dotaknuo se trener Donata i Juana Davisa čiji povratak zaziva trener KK Zadar Danijel Jusup.

– Davisov dolazak nema veze s novim izglasavanjem proračuna. KK Zadar je potpisao ugovor s Gradom Zadrom na rok od tri godine, i ako se Klub ne bude pridržavao ugovora, isti će se raskinuti. Ne smije se probiti proračun niti za jednu lipu! Za ostanak Luke Božića je pronađen sponzor, moguće je da se i za Davisa, također, pronađe sponzor. Na početku sezone dogovoren je iznos proračuna prve momčadi KK Zadar – i toga se treba pridržavati. Na strani sam struke, ali ako je moguće dovesti sponzore, zašto ne dovesti i pet igrača? Davis će doći samo ako se pronađe sponzor! Nadzorni odbor KK Zadra nadzire, dok direktorica Kluba i šef marketinga traže novac! Ali i NO može sudjelovati u pronalaženju sponzora kao što se i našlo dosta toga. I ja ću se potruditi pronaći sponzora, pomoći ću koliko mogu. Sportski direktor Denis Pleslić je Nadzornom odboru poslao pismo namjere o kojem će se NO očitovati.

HNK Zadar igra tek u četvrtoj ligi, Karlović je zbog tog razočaran.

– Već treću godinu u nizu nije izboren rang više iz četvrte u treću ligu. I to je ono što zabrinjava ljubitelje nogometa u Zadru i Zadarskoj županiji, s obzirom na to da smo bili svjedoci punih tribina na Stanovima. Grad Zadar je podržao da se omladinskoj školi HNK Zadar godišnje daje 300 tisuća eura i s time se slažem. Nadalje, Grad Zadar, kao i za sve ostale sportove, pa tako i za omladinski pogon HNK Zadar, će uvijek pomagati i biti pri ruci za razvoj zadarske dice. Svima nam je u interesu da zadarska dica igraju što više te da napreduju. Zadar je, naime, oduvijek bio poznat kao rasadnik mladih nogometnih talenata, počevši od Modrića, Subašića, Livakovića, Vrsaljka i drugih. Uvjeti, konkretno igralište Stanovi, su odlični, ali samo za četvrtu ligu. Prvi ću biti za izgradnju novog stadiona, kao i dvorana za stolni tenis.

Đuba se opet nakratko vratio na “loptanje pod obručima”.

– KK Zadar je pomognut od strane Grada Zadra jer je brend. Taj Klub mora dobivati novac od Grada, sada i uvijek!

Za kraj kratka ocjena zadarskog sporta u cjelini.

– Zadarski sport iz godine u godinu sve više rezultatski napreduje. Zbog toga što ima vrhunske uvjete. Pogledajte samo koliko je sportaša dobilo nagradu Grada Zadra, to dovoljno govori da je Zadar grad sporta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...