CENTAR ZA MLADE Udruge još čekaju poziv Grada koji je najavio osnivanje radne skupine

Na temu modela upravljanja Centrom za mlade prije tri tjedna u gradskoj upravi održan je sastanak predstavnika Grada, SDP-a i Nezavisne liste Enija Meštrovića sa zadarskim udrugama civilnog društva.

Dogovoreno je da će Grad osnovati Javnu ustanovu koja će upravljati Centrom, a udrugama je rečeno kako će se krenuti u osnivanje radne skupine koja će, poručeno je iz Ureda gradonačelnika, izraditi Statut buduće ustanove te predložiti vršitelja dužnosti ravnatelja koji će tu funkciju obnašati do raspisivanja javnog natječaja.

Jesu li udruge dobile poziv i je li ih se u međuvremenu o bilo čemu novom obavijestilo?

– Nitko nas više nije zvao, čekamo javni poziv jer to je jedini način na koji se udruge mogu uključiti u rad Centra za mlade i definiranje njegova statuta. Dogovoreno je da će se osnovati radna skupina, a ja vjerujem da će se kroz statut riješiti i uloga udruga u definiranju programa i samog smjera rada Centra. Iskreno, pitanje je koliko organizacije civilnog društva imaju kapaciteta za ulazak u ravnopravan odnos s Gradom u vođenju Centra, i to ne u smislu odlučivanja, već u smislu financiranja. Ukoliko nam Grad to statutom omogući, naše će udruge moći donositi odluke, pa se doista nadam da ćemo biti dionicima upravljačkog procesa. A sada najprije čekamo poziv Grada, poručuje Silvestar Petrov, predsjednik udruge Prizma.

Uskoro ćemo saznati hoće li zadarske udruge biti uključene u radnu skupinu i hoće li ih Grad uopće uključiti u izradu statuta Centra za mlade.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...