VELIKI USPJEH Emanuela Rados prvakinja Hrvatske u hrvanju, trener Zurić: “Pomela je sve protivnice već u prvoj rundi!”

Emanuela Rados iz Hrvačkog kluba Zadar osvojila je naslov prvakinje Hrvatske U-13, u kategoriji do 54 kilograma na natjecanju koje jučer održano u Sesvetskom Kraljevcu.

Mladu zadarsku hrvačicu treniraju Krešimir Zurić i Josip Cindrić. 25-godišnji Zurić ponosan je na Emanuelin uspjeh i vjeruje kako je ispred nje uspješna karijera.

– Emanuela marljivo radi i na treninzima je redovna, mogu slobodno kazati da je potpuno zasluženo postala prvakinja Hrvatske. Ovaj uspjeh je samo rezultat svega toga. Čak i dodatno odrađuje treninge zajedno sa svojom sestrom Anabelom koja je u reprezentaciji, ali i s Marijanom Šumski koja je također članica reprezentacije. Mišljenja sam, kako naslov državne prvakinje nije nikakvo iznenađenje jer Emanuela kontinuirano trenira, što je najvažnije. Inače, Rados se već pet godina bavi hrvanjem te ima sve potrebne predispozicije za dalje. Naime, dosta djevojčica mentalno padne jer se radi o borilačkom sportu, što nije slučaj i kod Emanuele, koja je u glavi veliki borac. A to nema svatko, Zurić je odgovorio i kako je na uspjeh reagirala Emanuela:

– Bila je uzbuđena. Ali znali smo još prije dva mjeseca da nas očekuje ovo natjecanje. Zbog toga smo je malo “stisnuli” na treninzima. Oko Emanuele su se više angažirale i naše starije cure koje su radile sparinge. Potpuno je spremna došla na turnir u Sesvetski Kraljevec, uostalom, to se i vidjelo, jer je sve svoje protivnice “pomela” već u prvoj rundi. Niti minuta nije prošla, a već ih je pobijedila! Sada bi trebala dobiti i poziv u reprezentaciju uzrasta do 13 godina. Već u ponedjeljak nastavljamo s treninzima u našoj dvorani na Bokanjcu, zaključuje Krešimir Zurić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...