Ručnici su vam nakon niza pranja postali grubi? Evo trika kako ih ponovno učiniti mekanim

Iako je čaj od kamilice najpoznatiji po svojim umirujućim svojstvima, malo tko zna da je ovaj čaj također tajno oružje za obnavljanje grubih ručnika. Otkrivamo vam jednostavan trik kako transformirati stare i neugodno grubo dodirujuće ručnike u meke, nježne komade tkanine, piše Chill portal.

Za ovu metodu potrebno je samo nekoliko koraka. Prvo, prokuhajte jednu litru vode, a zatim u nju umočite šaku osušene kamilice ili vrećicu čaja od kamilice. Nakon što se tekućina potpuno ohladi, procijedite je i prelijte u lavor. Sada je vrijeme da izvadite svoje stare, grube ručnike.

Ručnike stavite u lavor s ohlađenom tekućinom i pustite ih da se natapaju oko 15-ak minuta. Nakon što su se dobro namočili, izvadite ih iz lavora i nježno iscijedite višak vode. Da biste osigurali da tkanina ostane meka, preporučljivo je sušiti ručnike na zraku, ali izbjegavajte direktno izlaganje suncu.

Rezultat ovog jednostavnog trika će vas oduševiti! Vaši ručnici će postati mekani, svilenkasti i ugodni na dodir, pružajući vam osjećaj luksuza svaki put kad se posušite. Osim toga, ovaj postupak koristi prirodnu moć kamilice da omekša tkaninu, što znači da nema potrebe za kemikalijama ili skupe tretmane za održavanje vaših ručnika u vrhunskom stanju.

Zato, idite u svoju kuhinju, pripremite čaj od kamilice i osvježite svoje ručnike na prirodan i ekonomičan način. Vaša koža i osjetila će vam biti zahvalni, piše Chill portal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...