POVJERENSTVO Zbog nepodnošenja imovinske kartice dogradonačelnik Obrovca kažnjen opomenom, Sabina Glasovac nije prekršila zakon

Na današnjoj sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa dogradonačelnik Obrovca, SDSS-ov Stanko Mijić, kažnjen je opomenom.

Iako je po Zakonu o sprječavanju sukoba interesa bio dužan najkasnije do 31. siječnja prošle godine dostaviti imovinsku karticu za 2021. godinu, Mijić to nije učinio, a novčanu kaznu nije dobio unatoč povredi zakona.

Razlog je što je gospodin Mijić svoje imovinske kartice do sada uredno podnosio te smo odlučili da je opomena za ovakvu povredu Zakona o sprječavanju sukoba interesa dovoljna, kazala nam je glasnogovornica Povjerenstva Mia Jurinić.

Na sjednici Povjerenstva danas se razmatrao predmet još jedne političarke iz Zadarske županije, SDP-ove potpredsjednice Sabora Sabine Glasovac, za koju je utvrđeno da nije bila u sukobu interesa.

Riječ je o naknadi za odvojeni život izvan rada mjesta prebivališta. Prikupljajući dokumentaciju MUP-a i Hrvatskog sabora o njezinu prebivalištu, utvrdili smo da je na naknadu za odvojeni život imala pravo, odnosno da ju je koristila u skladu s propisima. A propisi kažu da na naknadu imaju pravo svi zastupnici koji imaju prebivalište udaljeno više od 50 kilometara od Zagreba u vrijeme zasjedanja Sabora, radnih tijela i klubova zastupnika i koriste smještaj u stanovima za službene potrebe ili borave u unajmljenim garsonijerama, a prebivalište im je u drugom gradu. U slučaju gospođe Glasovac, prebivalište je Zadar, kazala nam je Jurinić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...