Netflix najavio povećanje pretplate i to značajno, znamo i koliko će sada koštati i kada će zahvatiti Hrvatsku

Ako ste mislili da će val poskupljenja zahvatiti samo energente i namirnice, razmislite ponovno. Trend rasta cijena brzo će se proširiti i na streaming servise, a među prvima će biti Netflix, donoseći vijest o povećanju troškova za svoje korisnike, javlja Chill portal.

Iako će promjene za sada zahvatiti američko i kanadsko tržište, to će sigurno odjeknuti i kod korisnika iz drugih dijelova svijeta. Prema najnovijem izvješću Wall Street Journala, vodeći streaming servis Netflix odlučio je pričekati završetak štrajka holivudskih scenarista i glumaca kako bi povećao svoje cijene pretplate.

Štrajk koji je trajao gotovo pet mjeseci ozbiljno je utjecao na Netflixovo poslovanje, prisiljavajući ih na prilagodbu i promjene u politici pretplate. Prvo su koraci uključivali zabranu dijeljenja lozinki među gledateljima, a sada je na redu i povećanje cijena.

Iako točni datumi povećanja cijena još uvijek nisu poznati, očekuje se da će se dogoditi u bliskoj budućnosti nakon što su producenti i predstavnici postigli okvirni dogovor nakon štrajka koji je završio 24. rujna.

Osim Netflixa, i drugi globalni konkurenti razmatraju povećanje cijena. Disney+ je u srpnju povećao cijene sa 7,99 dolara na 10,99 dolara mjesečno za uslugu bez oglasa, dok će osnovna usluga streaminga porasti na 13,99 dolara.

Povećanje cijena neće zaobići ni druge popularne streaming platforme. Hulu će povećati cijene u SAD-u od 12. listopada, a Discovery+ planira povećanje cijena s 2. studenim.

Unatoč ovim promjenama na globalnoj razini, Netflix nije direktno povisio cijene pretplate od siječnja 2022. godine, no poduzeli su korake kako bi ograničili dijeljenje lozinki. Osim toga, u Hrvatskoj su snizili cijene svojih paketa u veljači, čime su privukli nove korisnike.

Kako će se ovi globalni trendovi odraziti na hrvatske korisnike Netflixa ostaje vidjeti, no sigurno je da će ova tema biti u fokusu i u našoj zemlji u idućim tjednima. Pratit ćemo razvoj situacije i obavještavati vas o svim novostima u vezi s povećanjem cijena streaming usluga, javlja Chill portal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...