Marko Vučetić o četvrtoligašu HNK Zadar: “Treba vidjeti zašto se povukao Marino Kulaš, moramo vidjeti obje ponude!”

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, Marko Vučetić, također se osvrnuo na četvrtoligaša HNK Zadar. Podsjetimo, Skupština Kluba sa Stanova odabrala je australskog Hrvata, Marka Ivančića za novog investitora. Njegova je ponuda dobila prednost ispred one koju je predstavio Marino Kulaš.

– Moj stav vezano za sve sportske aktivnost jest da Grad Zadar ne smije biti na šteti, odnosno, trebamo s pozicije građana promatrati stvari. Treba vidjeti ono što investitor smatra da je povoljno za njega, ali i za Klub. Moramo vidjeti je li to povoljno i za Grad i interese građana. Jako sam skeptičan po tom pitanju! Upravo zbog toga jer se radi o ustupanju terena. Kada dajemo koncesiju to znači da ostajemo 30 godina bez tog prostora. Trebamo vidjeti koja je bila prva, a koja druga ponuda. I zašto je jedna ponuda isplativija i za koga je isplativija? Dok ne dobijem dokumentaciju i mišljenje gradonačelnika ne mogu vidjeti o čemu se tu radi, Vučetić se dotaknuo i Marina Kulaša čiju ponudu HNK Zadar nije prihvatio:

– Treba vidjeti zbog čega se on povukao! Gradsko vijeće ima pravo zatražiti i konstatirati ne samo činjenično stanje, nego i vidjeti zašto je netko dao ponudu i zbog čega je povukao ponudu. Ne znam hoće li gradonačelnik pustiti tu točku na Gradsko vijeće jer sve točke još nisu obrađene. Načelno sam dogovorio da to bude u utorak 17. listopada, i da se do tada sve točke koje se mogu – obrade. Kada je Grad Zadar ulazio u vlasništvo HNK Zadar, nisam bio na Gradskom vijeću jer sam bio odsutan pa sam se vodio kao suzdržan, ali bio sam prijavljen u sustav kao da sam nazočan. Ali tada bih glasovao protiv toga! Ne vidim koji je razlog i interes da Klub koji ne postiže vrhunske rezultate – Grad financijski podržava.

Za kraj je predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra poručio:

– Svako upućivanje bilo kakvog subjekta prema gradskom proračunu, u pozadini svih tih aktivnosti se uvijek pronalazi HDZ-ov interes! Kakav je to interes ne trebamo naslućivati. Iva Bokanović ima pravo zastupati interese Kluba kojeg predstavlja, ali i gradski vijećnici moraju voditi računa o interesima Grada. Kažem, protiv sam toga jer građani ostaju bez nečega u periodu od 30 godina. Nemam nikakvih drugačijih kriterija prema nogometu u odnosu na košarku, zaključio je Marko Vučetić.

 

Valentino Matešić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...