Jusup: “Ključ za pobjedu protiv Mornara je zaustavljanje šuta za tricu i skokovi”

U 3. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Zadra igraju prvu domaću utakmicu. Nakon dva gostovanja, oba u Podgorici te dva poraza od Budućnosti VOLI i SC Derby, Zadrani se nadaju da će sutra protiv trećeg crnogorskog predstavnika u natjecanju, momčadi Mornar Barsko zlato, doći do prve pobjede. Ni gosti do sada nisu osjetili slast pobjede, a trener Zadra Danijel Jusup nada se da će gosti za njom tragati i nakon ove utakmice.

– Mornar je momčad s izuzetno visokim šuterskim rangom, dosta dobro uzimaju tri poena i mislim da će biti presudno hoćemo li s jedne strane biti koncentrirani i zatvarati taj šut, a onda iskakati i ne pružati im mogućnost drugog pokušaja u istom napadu. Uspijemo li u tome, imat ćemo puno veće šanse za dobiti utakmicu. Međutim, ABA liga je jako zahtjevno natjecanje, sve momčadi su kvalitetne, jako se dobro pripremaju za protivnike, dobro razvijaju igru i nije lako sprovesti ideje koje imamo. Mislim da Mornaru neće biti veliki nedostatak to što su mijenjali postavu uoči sezone, imaju nekoliko vrlo kvalitetnih stranaca i ne bih se oslanjao na njihovu neuigranost, kaže Jusup.

Premijeru pred svojim navijačima s nestrpljenjem očekuje i MVP prošlogodišnje sezone Luka Božić. Zna se koliko je značio ovoj momčadi u prošlogodišnjim uspjesima, a sada to sve treba ponoviti, i to nakon viroze koja ga je neko vrijeme udaljila s treninga. Ipak, onaj pravi Luka se vraća, što je najavio protiv Derbyja, kada je s valorizacijom 39 bio najkorisniji igrač drugog kola.

– Čeka nas teška i zahtjevna utakmica s ekipom Mornara, koji je šuterska ekipa. Moramo im odgovoriti agresijom, odgovornošću i uz to pokušati zaustaviti skok u napadu, u kojemu su također dosta jaki. Vjerujem da ćemo, budemo li se držali dogovorene taktike, uz pomoć navijača doći do povoljnog rezultata, kaže Božić.

Utakmica se igra sutra (petak) u Dvorani Krešimira Ćosića s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na Areni Sport 1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...