DUKIĆ SA SMIJEŠKOM ODLUČUJE; Burčul: “Tko stoji iza tog investitora?”; Biloglav: “Prodao bih HNK Zadar za četiri kune!”

Jučer je održan sastanak gradonačelnika Zadra Branka Dukića s predstavnicima klubovima gradskih vijećnika, na kojem je predstavljen nacrt Sporazuma o reguliranju međusobnih odnosa između četvrtoligaša HNK Zadar, Grada Zadra i investitora Marka Ivančića, ipak nisu baš svi vijećnici bili za ponudu australskog ulagača.

Je li jučerašnji sastanak samo put “guski u magli” kako bi se zamračila pozajmica od 2 i pol milijuna kuna koju je svojevremeno dobio HNK Zadar? Je li gradonačelnik Branko Dukić sa smiješkom već donio konačnu odluku?

Nezavisni vijećnik Damir Dado Burčul već je “sto godina” u sportu, i u svakom slučaju bolje poznaje sport od Branka Dukića. Burčul je jučer jasno rekao što misli o pozajmici koja je fantomski nestala:

Kada je bilo glasovanje za pozajmicu HNK Zadar u iznosu od 2 i pol milijuna kuna, a bilo je to 22. prosinca 2020. godine, glasovao sam za nju. Nemojte misliti da sam protiv nogometa, dapače, obožavam ga. Prošao sam sve selekcije NK Zadar. Treneri su mi bili Tomislav Bašić i Jakov Surać. Što se tiče terena i dotičnog gospodina koji je urgirao da se rok smanji s 30 na 15 godina. Tog investitora nikada nisam vidio, volio bih razgovarati s njim. Pitam se tko stoji iza njega i kakav je kapital? U tri godine se niti trava nije posadila, Klub se nije pomaknuo niti da je izborio rang više. I to mi jako smeta. A vrte se novci! Nude se zemljišta, a u vezi tih zemljišta ne vjerujem nikome. Za 15 godina ja možda neću biti živ, ali možda preživi ovakav kao što je Daniel Radeta koji je otporan i na nuklearnu katastrofu. Recite mi, gdje je 2,5 milijuna kuna iz pozajmice koja je trebala biti vraćena. Red bi bio da se ista vrati Gradu Zadru. Gospodin gradonačelnik se “koprca” u ribarskoj mreži, a u njoj smo se “zakoprcali” svi zajedno. Ne znam gdje je taj Mijolović da nam kaže gdje je uložio novac?! ‘Ajde da je Klub ušao u viši rang pa da sa to tako vrti, rekao bih prodajte Bagat i dovedite Mbappea i Neymara, “bolio bi me đon”, kazao je Burčul.

Vijećnik Domovinskog pokreta Damir Biloglav, izrazio je protivljenje ulasku australskog investitora Marka Ivančića u HNK Zadar:

Činjenica je kako je na zadarskom području postoji neka vrsta nogometnog fenomena jer uvijek ima nekoliko vrhunskih igrača. Svaka naša nacionalna vrsta uvijek je imala prvotimce upravo sa zadarskog područja, zbog toga je jako neobično što imamo Klub koji igra tek u četvrtoj ligi. Suspektna želja jest da se nekome povjeri da na rok od 15 godina upravlja infrastrukturom. Osobno bih HNK Zadar prodao za četiri kune, jer igra četvrtu ligu! Sada se govori i o rekonstrukciji Bagatovog igrališta, ne zna se niti koliko će to koštati. Nije mi prihvatljivo da Klub koji igra u četvrtoj ligi ima dva igrališta, jasno je poručio Biloglav.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...