Dragić: “S bedema cure govna”; Dukić: “Nisu to fekalije, ali to će dugoročno biti problem kako to riješiti”

Vijećnica SDP-a Irena Dragić na današnjem se Aktualnom satu osvrnula na situaciju na koju je osobno naišla dok je šetala uz novouređene zadarske bedeme. Naime, primijetila je da iz bedema, opet, nešto curi.

– Prije par dana šetam navečer u dijelu bedema ispod Muzeja antičkog stakla i na nogostupu odvratna smeđa lokva. I gledam što je, odakle dolazi i pogled pada na bedem – iz bedem cure govna. Do mene posjetitelji našega grada, gledamo kako preskočiti i što ljudima uopće reći. Znate za ovo, nije ovo od jučer. Ne poduzimate ništa, curi nam u more, na plaže, curilo vam je mjesecima iz stranačkih prostorija HDZ-a ravno na pekaru gdje ljudi dolaze kupiti kruh. Ne znam jel još uvijek curi, ali pogledam na zid, to izgleda užasno, rekla je Dragić za govornicom i pitala gradonačelnika što se poduzima po tom pitanju.

– Je li ovo vama normalno? Je li politika “pusti govna” doslovno ono što obilježava vaš mandat?, pitala je.

– Što se tiče infrastrukture, svi znamo koliko je ovaj grada star, te građevine kad su izgrađene, kakva je tada bila komunalna infrastruktura i koliko će biti i sada i u buduće problema što se tiče infrastrukture na Poluotoku. Ovo što je ispod te zgrade, taj dio je analiziran i nije prikazno da su fekalije, ali će vjerojatno dugoročno biti problem kako to riješiti. Što se tiče ostalih problema, kako je građeno, kako je nadograđivano, vjerujemo da će takvih primjera iskrsnuti još. Morat ćemo uložiti silna sredstva u vodovodnu mrežu koja pušta, ali to je jedan ogroman proces koji će se postepeno događati u budućnosti.

Upravljanje bedemima i starim dijelovima grada je izuzetno zahtjevno i skupo i to je jedan proces koji ni mi u pet do deset godina nećemo razriješiti. Ali slažem se po pitanju jednog, a to je da mislim da je vrijeme jer me nedavno jedna gospođa upozorila na neke stvari koje su možda i opasne i neprimjerene, da taj komunalni vid kažnjavanje na neuređenim područjima starog grada, ili zgrade čiji vlasnici drže to zapušteno, možda da napravimo neki iskorak i na neki način kaznimo te, razmišljamo u tom pravcu. To je proces i što zahtjeva konsenzus svih, odgovorio je gradonačelnik Branko Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...