U novu školsku godinu učenici u Neviđanima ulaze s vrhunski opremljenim razredima

– Novu nastavnu godinu dočekujemo s ukupno 99 učenika. Rezultat je to odlaska nešto većeg broja osmaša u odnosu na upis učenika prvog razreda. Nadamo se da će pozitivne najave koje imamo za iduću godinu rezultirati brzim povratkom na brojke preko sto učenika. U ponedjeljak dočekujemo novu generaciju prvaša, ukupno 11 učenika. Kao i svim dosadašnjim generacijama pokušat ćemo im pružiti najbolje uvjete za razvoj njihovih potencijala, naglasio je ravnatelj Osnovne škole Vladimir Nazor u Neviđanima Ivan Hrabrov za portal Otok Pašman.

Ravnatelj je istaknuo da se u novu školsku godinu kreće s novonabavljenom suvremenom opremom.

– Novu nastavnu godinu učenike će dočekati još opremljenija škola. Kroz Carnetov projekt e-Škole naša škola je dobila dva nova interaktivna ekrana i mnoštvo druge informatičke opreme. Kroz projekt STEM County u kojem naša škola participira, škola je dobila još jedan interaktivni ekran i raznu opremu na temu robotike. S ovim osuvremenjavanjima kao nadogradnjom na dosadašnju opremu dobili smo vrhunski opremljene razrede. 

Upravo će projekt STEM County sa svojih 70 sati edukacije učenika na temu robotike vjerojatno biti u Neviđanima najpopularniji program u ovoj nastavnoj godini.

– Drugi program kojem se posebno veselimo je Erasmus program Budućnost na otoku čije će se radionice odvijati kroz ovu jesen i dijelom na proljeće. Nastavit ćemo s razvojem ekološke odrednice škole s uređenjem školskog vrta i razvijanjem što je moguće više praktičnih vještina, najavljuje Hrabrov.

Ravntelj nas je upoznao i s planovima vezanim za ostale velike projekte kao što su energetska obnova škole i uređenje igrališta i okoliša.

– Kad govorimo o dugoročnim projektima škole ovog ljeta je završeno pisanje projekta energetske obnove škole. Zahvalni smo Zadarskoj županiji što je upravo našu školu izabrala za izradu ovog projekta. Osim potpuno nove ovojnice škole, projektom je predviđen i prelazak na moderniji sustav grijanja kao i ugradnja solarnih ćelija. Tako da u ovom trenutku škola ima potpune spremne projekte energetske obnove i školske kuhinje. Realizacija ne ovisi o školi, već o raspoloživim natječajima za realizaciju. Sretni smo što se nalazimo u trenutku u povijesti kad zahvaljujući europskim sredstvima koja se nude kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti možemo optimistično gledati na ovaj proces. Naravno, voljeli bi da ovi procesi idu brže, ali moramo biti strpljivi. Kad govorimo o školskom igralištu, ono je još uvijek u fazi idejnog projekta. Naš je cilj trenutno osigurati financijsku potporu za izradu glavnog projekta čime bi i ovaj projekt mogli kandidirati za natječajna sredstva. 

Hrabrov se dotaknuo i pitanja nedostatka stručnog osoblja.

– Voljeli bi unaprijediti školu i u smjeru deficitarnog kadra. Potreba za logopedom i psihologom je očita. Redovito se trudimo upozoriti na ovu činjenicu nadležne institucije molbama. One trenutno nisu urodile plodom, ali mi se nećemo prestati truditi. 

– Nadamo se da će ovi izvrsni uvjeti koji pružamo učenicima pomoći roditeljima da prepoznaju Pašman kao kvalitetno mjesto za odgoj djece. Kvalitetna suradnja s roditeljima, lokalnom zajednicom te Općinom Pašman nužna je za uspjeh škole i vjerujemo da će svi sudionici ovog procesa prepoznati školu kao partnera koji u svom radu ima najbolje namjere za napredak naše otočne zajednice, za kraj je dodao ravnatelj Hrabrov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...