Slovaka koji je u Sukošanu napao djevojku i njenu majku sumnjiči se za dvostruki pokušaj ubojstva, određen mu istražni zatvor

Tužiteljstvo je danas šokiralo javnost objavom detalja nasilnog napada koji se dogodio 29. kolovoza 2023. godine u turističkom apartmanu u okolici Zadra. Prema izvješću tužiteljstva, 30-godišnji okrivljenik se nalazi pod ozbiljnom sumnjom da je u alkoholiziranom stanju pokušao usmrtiti svoju djevojku i njenu majku.

Incident se odigrao između 20:30 i 20:50 sati, nakon što je došlo do kratke verbalne prepirke. Okrivljenik je nasrnuo na svoje žrtve fizički, a zatim je posegnuo za nožem. U strašnom napadu, djevojka je zadobila lakše tjelesne ozljede, dok je majka pretrpjela teže ozljede. Srećom, policijski službenici su pravovremeno intervenirali i spriječili daljnje nasilje, čime su izbjegnute tragične posljedice.

Okrivljenik se trenutno nalazi u istražnom zatvoru nakon što je sudac istrage Županijskog suda u Zadru odobrio tužiteljstvu zahtjev za istražnim zatvorom. Razlozi za ovu odluku su opasnost od bijega, mogućnost utjecaja na svjedokinje-žrtve te opasnost od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je odlučio prihvatiti sve tri predložene osnove za istražni zatvor.

Ovaj tragični incident podsjeća nas na važnost osiguravanja sigurnosti i zaštite žrtava nasilja u obitelji te pravovremene reakcije policijskih službenika. Slučaj će biti predmetom istrage kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja te pravda zadovoljila za žrtve.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...