Samo prvak ide u kvalifikacije, Neven Šprajcer: “HNK Zadar neće dobiti pozivnicu!”

Na ljestvici četvrtog ranga natjecanja, 3. NL-jug, trenutno je vodeći Junak iz Sinja, HNK Zadar je odmah iza s bodom manje. Zagora Unešić je sedma s četiri boda manje od Junaka. Hoće li se i nakon završetka sezone, kao i lani, dogoditi cirkus s licencama oko ispunjenja kriterija za igranje kvalifikacija za ulazak u 2.NL (treći rang)? Odgovor smo potražili kod Nevena Šprajcera, voditelja svih natjecanja u Hrvatskom nogometnom savezu.
– Samo prvoplasirani klub koji ispunjava sve potrebne uvjete imat će pravo nastupa u kvalifikacijama za 2.NL. Ako prvoplasirani klub nema odgovarajuće uvjete, onda će kvalifikacije igrati drugoplasirani na kraju prvenstva, ne ispunjava li niti druga momčad na ljestvici sve uvjete, pravo na igranje kvalifikacija imat će trećeplasirana momčad 3.NL. Ovakvo pravilo ostat će na snazi do 2026. godine. Kada govorimo o NK Zagori Unešić, ona sada ima sve potrebne uvjete za ulazak u viši rang, za razliku od prošle sezone kada to nije bio slučaj. Junak Sinj, također, ispunjava sve potrebne kriterije za igranjem kvalifikacija, govori Šprajcer i dodaje kako HNK Zadar ne ispunjava uvjete za samo jedan rang natjecanja:
– Moram istaknuti, kako HNK Zadar nema potrebne uvjete za nastup u najjačem rangu – SuperSport HNL, jer nema dovoljan broj natkrivenih mjesta na tribinama, ali potrebno je urediti i klupske prostorije. Rekao bih, da je potrebno “šminkanje” Stanova! Nema nikakvih izgleda da HNK Zadar dobije pozivnicu za igranjem u višem rangu sljedeće sezone, kazao nam je Neven Šprajcer.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...