Premijer Plenković najavio: “Vlada u rujnu priprema novi paket mjera”

U povodu Dana Virovitičko-podravske županije, predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine u hotelu “Višnjica” u općini Sopje. “Vlada priprema paket mjera, a koji ćemo predstaviti tijekom rujna. Umirovljenici su ona skupina kojoj naša Vlada pomaže. Bit će to cjelovit paket i korisnici će biti zadovoljni”, kazao je premijer novinarima. Naglasio je da će paket pomoći najugroženijim građanima.

“Nažalost, u kolovozu inflacija nije rasla samo u Hrvatskoj. Rasla je i u nekoliko drugih članica Eurozone. Na razini Eurozone je oko 5,3 %. Glavni naglasak je široka potrošnja koja je po mnogim analizama viša i gdje su cijene bile više zbog turističke sezone”, dodao je.

“Cijene moraju ići dolje s krajem sezone”, kazao je.

Izbori će biti u redovitom roku, kazao je na pitanje novinara. Dodao je da se izbori održavaju između 30. i 60. dana nakon raspuštanja Sabora. “Mi se u to ne miješamo”, rekao je.

Komentirao je i izjave predsjednika Zorana Milanovića. “Ne pratim ga uopće, on govori toliko nesuvislih teza… Mahom se moramo baviti popravljanjem te štete”, dodao je.

“Milanović ima manju odgovornost, ide okolo i priča što hoće. Pridonio je da vulgarizira cijeli politički dijalog. Neki komentatori nas stalno izjednačavaju, što je neistina. Govorimo potpuno različito. Morali smo ići u Grčku popravljati štetu”, rekao je Plenković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...