Obožavate savijaču? Što kažete na varijantu s puuuuno čokolade?

Kore za pite i savijače najgenijalniji su izum u kuhinji. S tom će se tvrdnjom složiti obožavatelji ove vrste slastica jer im uvelike olakšava pripremu, piše Zadovoljna.hr.

Tanke kore možemo puniti sa slanim i slatkim nadjevima i doista je teško odabrati najbolji.

Varijacija na temu je bezbroj, a danas vam donosimo recept za kremastu savijaču s čokoladnim punjenjem koja nastaje u tren oka, a može se pripremiti i dan do dva ranije pa peči po potrebi.

Kremasta savijača s čokoladom – sastojci:

500 g kora za pite i savijače

Prvi nadjev:

  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 200 ml ulja
  • Pola šalice griza
  • 200 ml jogurta
  • 1 prašak za pecivo

Drugi nadjev:

  • Litra mlijeka
  • 9 žlica šećera
  • 3 vrećice pudinga od čokolade

Kremasta savijača s čokoladom – priprema:

Prvo napravi drugi nadjev. Mlijeko sipati u zdjelu, dodati šećer i pustiti da zakuha. Dio mlijeka odvojiti i pomiješati s pudingom. Puding umiješati u kipuće mlijeko, miješati dok se ne zgusne i odložiti sa strane kako bi se ohladilo.

Pripremite drugi nadjev za premaz kora. Umutite bjelanjke sa šećerom, dodajte žumanjke, ulje, griz, jogurt i prašak za pecivo.

Pećnicu uključite na 180 stupnjeva. Za jednu štrudlu trebat će vam četiri kore pa ih tako podijelite. Ako želite manje štrudle možete motati i manje kora.

Prve tri kore premazati s mješavinom za premaz kora. Na četvrtu koru staviti puding samo na rub kore pa zarolati. Četvrta kora se ne premazuje nadjevom s grizom, već se samo uz rub stavi puding.

Ponoviti sve dok ne potrošite sve kore.

Savijače prebaciti na pleh obložen papirom za pečenje pa premazati ostatkom nadjeva s grizom.

Peći oko pola sata, a kad se ohladi staviti u frižider na najmanje šest sati. Tek onda rezati i poslužiti.

Savjet: Savijaču možete puniti s bilo kojim drugim pudingom, a bobičasto voće odlično paše uz puding od vanilije, piše Zadovoljna.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...