NEZAVISNI RUŠE SVOGA Traže smjenu predsjednika Općinskog vijeća Polače Ante Bačića

Hoće li u srijedu biti smijenjen predsjednik Općinskog vijeća Općine Polača Ante Bačić iz redova Nezavisne liste koja je na zadnjim lokalnim izborima osvojila vlast u ovoj općini. Postupak za njegovo razrješenje pokrenuli su upravo vijećnici Nezavisne liste uz podršku vijećnika iz redova srpske nacionalne manjine. Njih petero, od ukupno deset vijećnika, potpisalo je zahtjev za pokretanje postupka razrješenja dužnosti predsjednika Općinskog vijeća, na temelju čega je sam predsjednik Ante Bačić bio primoran sazvati sjednicu koja će se održati u srijedu, 20. rujna, a na kojoj će se raspravljati o njegovoj smjeni. Prema Poslovniku Općinskog vijeća Polače takav zahtjev može pokrenuti jedna trećina od ukupnog broja vijećnika, a u ovom slučaju je čak 50 posto vijećnika potpisalo zahtjev za smjenom predsjednika. Naime, Općinsko vijeće broji deset članova, a među njima je i vijećnik iz redova srpske nacionalne manjine tako da većinska Nezavisna lista u Polači vlada u koaliciji sa SDSS-om Milorada Pupovca. HDZ u sadašnjem sazivu Općinskog vijeća ima tri vijećnika.

Zahtjev za smjenom Ante Bačića potpisali su sljedeći nezavisni vijećnici: Ivan Kulaš, Ivana Šiler, Velibor Galac i Denis Kulaš plus vijećnik srpske manjine Ljubomir Marčić. Za očekivati je da će ovih petero na sjednici Općinskog vijeća u srijedu glasovati za smjenu aktualnog predsjednika, a to znači da je potrebna još samo jedna ruka kako bi se postigla natpolovična većina. Tko će biti taj šesti vidjet će se u srijedu. Kao i to kako će se po ovom pitanju držati vijećnici HDZ-a, hoće li biti suzdržani ili će svojim glasovima omogućiti da nezavisni smijene svog nezavisnog predsjednika.

U obrazloženju svog zahtjeva za smjenom predsjednika Ante Bačića, petero vijećnika je navelo sljedeće:

„Mi dolje potpisani općinski vijećnici, odnosno 1/3 vijećnika, pokrećemo postupak razrješenja predsjednika Općinskog vijeća iz razloga nepovjerenja i odnosa prema ostalim vijećnicima nezavisne liste. Isto tako, predsjednik Općinskog vijeća ne iznosi stavove zajedničke, odnosno stavove nezavisne liste na Skupštinama društva Vodovod i odvodnja d.o.o. Benkovac, kao i ne surađuje s ostalim vijećnicima nezavisne liste.

Slijedom navedenoga dostavljamo vam zahtjev za smjenu te vas molimo da se o istoj očitujete Sukladno Poslovniku Općinskog vijeća Općine Polača (Službeni glasnik Općine Polača, br. 1/21.)“.

Kako god završila sjednica Općinskog vijeća u srijedu, očito je da se raspada nezavisna lista i da je pukla politička ljubav unutar vladajuće grupacije. Ova je ekipa stupila na scenu puna obećanja i puna kritika i optužbi na račun svojih prethodnika, ali jedno je kritizirati i optuživati, a sasvim drugo uspješno raditi i preuzeti odgovornost za rezultate svoga rada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...