Mještani prekrasnog otoka Vrgade negoduju: “Zašto naš biser nema odred za čistoću? Čistoću uredno plaćamo kao i sva druga mjesta”

U Facebook grupi “Otok Vrgada raj na zemlji” objavljen je apel tamošnjih stanovnika zbog neodržavanja čistoće na ovom prekrasnom otoku.

“Vrgada je dragocjeni biser Jadrana, okrunjena svojom bogatom poviješću i ljepotom. U grupi imamo ljubitelje nedirnute prirode, novinare i ostale cijenjene članove. Idemo svi, zajedničkim snagama, koliko tko može, napisati upit gospodinu načelniku Milivoju Kurtova, zašto naš biser nema odred za čistoću? Čistoću uredno plaćamo kao i sva druga mjesta općine. Na najvidijivije mjesto u selu stavili deponij koji je niti za oko, a niti za nos ugodan nikom, a naročito stanarima koji žive neposredno do odlagališta.

Apeli odlaze već godinama gospodinu načelniku, međutim nema se sluha, a ljeti se šalje na tisuće gostiju dnevno na naše plaže koje NEMA tko očistiti, osim volje samih mještana. Postoje službene stranice gdje se može svatko obratiti za problem našega otoka. Dokle god javno ne progovorimo tom gorućem problemu, neće biti pomaka po tom pitanju. Zato molim cijenjeni svi, da šalju mail općini Pakoštane za uređenje otoka. Neka se zaposle dva čistača koji će zbrinjavati otpad koji je na javnoj površini, jer Vrgadini više nemaju snage, sami se boriti, a općina nema slaha. Za sve ono gdje je čisto i uredno zaslužni su samo Vrgadini, koji svojom voljom i ljubavlju čiste tamo gdje mogu, a gdje se ne može uvesti red, trebao bi biti komunalni redar i određene sankcije”, navodi se u objavi na ovoj stranici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...