Još nema asfalta u Ulici Đure Basaričeka na Plovaniji; Peronja: “Nećemo stavljati asfalt dok se ne napravi Cezanova jer bi se opet stvarao bazen kad pada kiša”

Nakon onih u Kožinskom prilazu, javili su nam se i stanari još jedne ulice na Plovaniji, a to je Ulica Đure Basaričeka u kojoj su se radovi na aglomeraciji odužili, odnosno još uvijek nije postavljen asfalt i još je razrovana.

Zbog toga smo kontaktirali Grgu Peronju, direktora zadarske Odvodnje, koji nam je rekao kako su se radovi otegli u dogovoru – sa stanarima.

– Radovi su se otegli u dogovoru sa stanarima te ulice budući je ona bila niz godina bazen jer je napravljena u obliku slova V ili U tako da se po sredini ulice skupljala kompletna oborinska voda. I kako je bila apsolutno asfaltirana od zida do zida, i sami stanari, kad smo počinjali radove na aglomeraciji, pitali su, tražili i dobili  da se što prije digne taj asfalt, da se stanje kod oborine popravi, nešto će popiti taj tampon, nešto smo tamo napravili i iz sustava koji nije još spojen dok se ne napravi Cezanova ulica. Također, tada je dogovoreno da ne vraćamo asfalt dok se ne napravi Cezanova, odnosno ne spoji oborinska odvodnja, da odlazi dalje gdje treba jer će se opet dogoditi one poplave, pojašnjava Peronja.

Inače, Basaričekova je ulica već godinama dobro “poznata” jer se tamo pri svakoj kiši stvarao bazen i voda bi bila doslovno do bedra. No, stanovnici bi da se ta ulica ipak napokon asfaltira.

– Nije problem to asfaltirati, ali ako asfaltiramo opet ćemo imati istu priču. Tamo smo izgradili sustav, on je napravljen kroz ulicu, ali nije preko Cezanove spojen dolje prema bazenu i dvorani na Višnjiku. Dok se ne napravi Cezanova, to nije u funkciji. Što se tiče asfalta u Basaričekovoj, najmanji problem izvođaču je da to asfaltira. Dapače, i njemu mi bilo drago da se se to riješi. Stvar je u tome da je to u dogovoru sa stanarima ovako kao jest, naglasio je.

Ovih su dana počeli i najavljivali radovi u Ulici admirala Jakova Šubića od Cezana koji će, obzirom na obuhvat, također trajati dosta dugo pa se stoga tamošnji stanovnici moraju oboružati strpljenjem.

– Počeli su radovi u Cezanovoj i to su veliki radovi, to su veliki profili i prilično se duboko kopa i to će trajati, kazao je Peronja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...