Danas i za vikend uglavnom lijepo i toplo vrijeme, mogući su pljuskovi na Jadranu

Djelomice sunčano, uz više oblaka mjestimice malo kiše ili kraći lokalni pljusak, moguće i grmljavina, osobito na Jadranu, stoji u današnjoj prognozi DHMZ-a, donosi Index.

Vjetar većinom slab sjeverni i sjeveroistočni. Na moru mjestimice umjerena, a podno Velebita i jaka bura, poslijepodne u Dalmaciji sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša temperatura između 23 i 28, a na obali i otocima od 27 do 31 °C.

Istočna Hrvatska
Djelomice sunčano. Uz jači razvoj oblaka poslijepodne lokalno mala mogućnost za poneki pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 18, a najviša dnevna od 24 do 27 °C.

Središnja Hrvatska
Djelomice sunčano uz mogućnost za ponegdje malo kiše. Vjetar većinom slab sjeverni. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 17, a najviša dnevna od 24 do 27 °C.

Gorski kotar i Lika
Umjereno do pretežno oblačno, povremeno malo kiše ili poneki pljusak. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 15, a najviša dnevna od 23 do 25 °C.

Istra
Djelomično sunčano uz promjenjivu naoblaku, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom sredinom dana i poslijepodne a krajem dana razvedravanje. Puhat će slaba do umjerena bura, poslijepodne mjestimice slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. More će biti malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 17 do 21 °C, u unutrašnjosti Istre od 13 do 16 °C, a najviša dnevna od 23 do 26 °C.

Sjeverni Jadran
Djelomice sunčano, a uz umjeren razvoj oblaka moguć je poneki pljusak. Puhat će umjerena, podno Velebita i jaka bura. Najniža jutarnja temperatura od 19 do 22, a najviša dnevna od 26 do 29 °C.

Dalmacija
Pretežno ili djelomice sunčano. Uz umjeren razvoj oblaka poneki lokalni pljusak moguć je u unutrašnjosti te na sjeveru. Puhat će slaba do umjerena bura, od sredine dana jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 20 do 23, u unutrašnjosti od 14 do 17, a najviša dnevna od 27 do 30 °C.

Sutra još ljepše

Pretežno sunčano, a uz umjeren razvoj oblaka lokalno je moguć poneki pljusak, ponajprije na zapadu, očekuje se sutra. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice kratoktrajna magla. Vjetar slab, na Jadranu ujutro uz obalu bura, danju slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura između 12 i 17, na Jadranu od 17 do 22, a najviša dnevna uglavnom između 25 i 30 °C.

Sunčano i za vikend
Pretežno sunčano se očekuje i za vikend. Na kopnu postoji mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak, koji je na sjevernom dijelu Jadrana moguć u nedjelju. U ponedjeljak pretežno sunčano, uglavnom suho te vrlo toplo i vruće. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice moguća kratkotrajna magla. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, u ponedjeljak navečer u okretanju na jugo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...