Apple predstavio novi iPhone 15 i 15 Pro, evo koje novitete donosi posljednja generacija

U sklopu spektakularnog događaja pod nazivom Wonderlust, američki tehnološki gigant Apple oduševio je ljubitelje svojih proizvoda predstavivši najnovije inovacije za sezonu 2023. – 2024. Glavna zvijezda ovog događanja, kao što se i očekivalo, bila je najnovija generacija iPhone pametnih telefona, piše Chill portal.

Nova Appleova serija iPhone 15 dolazi u četiri različite varijante, a prva među njima je iPhone 15, najpristupačnija opcija. Ovaj model donosi impresivan USB-C priključak i poboljšanu 48-megapikselnu optiku, uz Dynamic Island te elegantan baršunasti mat finiš. Softverski gledano, iPhone 15 će koristiti najnoviju verziju operativnog sustava s bržim radom i naprednim foto značajkama, uključujući mogućnost odabira subjekta portreta nakon snimanja fotografije.

Osvjetljivost OLED ekrana dostiže čak 2000 nita, a veći iPhone 15 Plus dolazi s impresivnim ekranom dijagonale 6.7 inča. Cijene za ove modele kreću se od 799 dolara za iPhone 15, dok će za iPhone 15 Plus trebati izdvojiti 899 dolara.

Za one koji traže još više vrhunskih značajki, tu su iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. Pro Max model dolazi s istom dijagonalom ekrana kao prošlogodišnji model, ali s poboljšanim kamerama. Ovi uređaji također dolaze s okvirom od titanija, što ih čini lakšima od prethodnih generacija. A17 Pro čipset od 3 nanometra donosi značajna poboljšanja u radu, energetskoj učinkovitosti i performansama u igrama.

Kada je riječ o kamerama, iPhone 15 Pro se može pohvaliti naprednijom 48-megapikselnom kamerom koja donosi bolje rezultate čak i pri slabom osvjetljenju. Uz mogućnost snimanja u različitim fokalnim udaljenostima, ovaj telefon donosi izvanredne fotografije. iPhone 15 Pro i Pro Max su dostupni u četiri elegantne boje, a uz sve ostale inovacije, stižu s najnovijim operativnim sustavom iOS 17.

Cijena za iPhone 15 Pro kreće se od 999 dolara, dok će za iPhone 15 Pro Max trebati izdvojiti 1199 dolara, uz početnu memoriju od 256 GB. Svi ovi novi iPhone uređaji bit će dostupni na tržištu SAD-a od 22. rujna.

No, Apple nije samo obnovio svoju ponudu pametnih telefona. Tijekom događaja Wonderlust, predstavili su i najnovije verzije pametnih satova Apple Watch. Za sve zaljubljenike u tehnologiju, ovo je definitivno sezona puna uzbuđenja i inovacija, piše Chill portal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...