Adio, Hrvatska! Zadarski skakač u vodu Matej Nevešćanin karijeru nastavlja u SAD-u, nastupat će za Texas University

Prošli je tjedan Matej Nevešćanin, najbolji hrvatski skakač u vodu, ostvario je svoj sportski san i zakoračio preko Atlantika. Pozvan od strane renomiranog sveučilišta Texas iz Austina, Nevešćanin je otputovao u Sjedinjene Američke Države kako bi dogovorio detalje oko nastavka svoje sportske i sveučilišne karijere kao član Texas Universitya.

Ovaj talentirani mladi sportaš, koji već broji juniorsko europsko zlato i srebro s prvenstava svijeta, postigao je sporazum koji će mu omogućiti nastavak uspona prema sportskom vrhu.

Texas University, tijekom proteklih dvadeset godina, bio je vodeće sveučilište u američkom skakanju u vodu, osvojivši devet puta naslov prvaka NCAA i osam puta zauzevši drugo mjesto.

S ovakvim sportskim pedigreom, sveučilište će pružiti Mateju sve uvjete za postizanje izvanrednih rezultata.

Matej Nevešćanin službeno će se pridružiti Texas Universityu od 2025. godine, a do tada će čuvati boje KSV Zadar 2011, uz ponosno nošenje hrvatskog dresa.

Ovo je velik korak naprijed za mladog Zadranina, a hrvatski sportski svijet s nestrpljenjem iščekuje njegove buduće uspjehe na američkim sveučilištima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...