Zdenko Jukić, novi član NO KK Zadar: “Volim sport, ali ne znam tko je Boris Hrabrov, ne ulazim kao političar, Centar nema s tim veze!”

Sedmi član Nadzornog odbora KK Zadar bit će Zdenko Jukić. Iako se često zagovaralo kako politici nije mjesto u KK Zadar,  s druge strane, Jukić je predsjednik zadarskog ogranka stranke Centar, u NO ulazi na prijedlog Enija Meštrovića. U razgovoru nam je otkrio kako riješiti predstečajnu nagodbu, te kojim načinom može pomoći Klubu.

– Enio Meštrović me zamolio da svojim znanjem pomognem KK Zadar. Ekonomist sam, trenutno sam na doktoratu iz financija, struka mi je intelektualni kapital. To znači procjena vrijednosti “u glavi”, a igrači upravo to imaju u sebi. Želim reći, kako je njihova vrijednost upravo intelektualni kapital. Moj ulazak u Nadzorni odbor nema nikakve veze sa strankom Centar jer sam prvenstveno došao Klubu pomoći znanjem. Inače, Centar je politička stranka koja već dugo djeluje u Zadru. Hoćete iskreno? Dao sam riječ Eniju da ću mu pomoći! Jedini moj uvjet je bio da nema politike, govori Jukić i nastavlja:

– Zašto poistovjećujete mene s politikom? Moj politički rad ne mora a priori biti preslikan na stručni. Zašto mi ne vjerujete da sam u stanju odvojiti moje “dvije ljubavi”? Struka je jedno, a ljubav prema sportu nešto sasvim drugo, dok je ljubav prema politici nešto treće! To su tri stvari koje sa svojih 56 godina života mogu odvojiti. Inače sam veliki navijač Hajduka. U posljednje vrijeme ne dolazim na utakmice KK Zadra, ali sam u mladosti s Tornadom odlazio i na gostovanja u Zagreb, onda vam je jasno koliko volim Zadar. Na sinoćnjoj utakmici protiv Brigham Younga nisam stigao doći jer sam imao trening badmintona kojeg aktivno igram. Bavio sam se profesionalno i rukometom, i to trinaest godina, bio sam vratar u Borcu iz Banjaluke, igrao sam i u Njemačkoj. Po ocu sam Splićanin, a rođen sam u Vinkovcima. Imam vlastitu tvrtku koja se bavi financijskim consultingom.

Postavljamo Jukiću pitanje kako to da nije političar, a predsjednik je stranke Centar:

– U Nadzorni odbor ne ulazim kao političar! Kao što sam već rekao, na doktoratu sam iz intelektualnog kapitala, a jedan od segmenata vrijednosti sportaša jest ono što imaju u “svojim glavama”. To je struka! Već sam 25 godina poduzetnik. Radio sam cijelo vrijeme u realnom sektoru. Počevši od Tvornice kruha gdje sam bio član Uprave, zatim u Marikomercu, Žuveli, to su sve velike firme u kojima sam radio u financijskom sektoru. Deset godina sam radio i u Folijaplastu. Čak sam i jednu tvrtku prodao Englezima, želim kazati, kako sam relativno dobro situiran i to sve od svoga rada! Ovako ću to objasniti, u Nadzorni odbor KK Zadar ulazi Zdenko Jukić, a ne predsjednik stranke Centar! Politika me ne zanima. Zašto ne napišete da u NO odbor ulazi žestoki navijač Hajduka, nego ste se uhvatili Centra?!, čudi se Jukić, i odgovara nam kako riješiti predstečajnu nagodbu koja je gorući problem KK Zadar:

– Bilo bi jako neozbiljno od mene ovog trenutka bilo što reći jer ne želim “prodavati floskule”. Moram se najprije upoznati s bilancom i s računima, te s ukupnim dobicima i gubicima KK Zadar. Nisam jedini član Nadzornog odbora, već samo dio tima. Čvrsto vjerujem kako predsjednik Nadzornog odbora ima strategiju. Ne želim doći u NO i pametovati, već da svih “sedam glava”, koji su, vjerujem, pametni i sposobni, naprave zajedno nešto za boljitak KK Zadar. Mojim ulaskom u Nadzorni odbor se ništa neće spektakularno riješiti! Predstečajna nagodba se može riješiti. Bio bih “baba vračara”, kada bih sada nešto “iz rukava” rekao, dok ne vidim stanje, ponavljam, bilo bi to neozbiljno. Moram se upoznati s problemom. U intelektualnom naponu sam snage.

Postavili smo novom članu NO KK Zadra pitanje je li zna tko je Boris Hrabrov (također novi član NO kojeg je predložila Udruga veterana Kluba), a trebao bi znati ako voli sport:

– Ne, ne znam tko je Boris Hrabrov! Međutim, pročitao sam ja sve tko su mi kolege iz Nadzornog odbora – to je “dobra ekipa”. Jedan od kolega iz NO radi u OTP banci, i studirao je sa mnom u Rijeci. Primijetio sam da ste krenuli s pitanjima odmah “na nož”! Inače se mogu nositi s kritikama. Ako mi netko nešto zamjera neka mi to kaže u lice. Prošao sam i gardu, s imenom i prezimenom sam išao “u nešto”! Onaj tko sjedne sa mnom neka mi u lice, uz argumente, kaže da sam nesposoban, to ću razmotriti. Skrivanje na društvenim mrežama i pisanje gadarija preko nekakvih pseudonima – to je kukavički! Evo jučer ili prekjučer, me na Facebooku “oprao” Ante Rubeša. Svaka mu čast jer iza komentara stoji svojim imenom i prezimenom. Rubeša mi je napisao kako mi zamjera što sam preko Enija ušao u NO KK Zadar, odgovorio sam da mi je to prva vijest te da mu ne vjerujem, zaključio je Zdenko Jukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...