Zadar bolji od Brigham Younga, Jusup : “Mladi igrači su pokazali napredak, iako nam je utakmica u ‘fullu’ priprema!”

Košarkaši Zadra odigrali su dvorani Krešimir Ćosić pred 1600 gledatelja gledatelja prvu pripremnu utakmicu pred početak nove sezone. Protivnik igračima trenera Danijela Jusupa bila je američka sveučilišna momčad Brigham Young (BYU) za koji je igrao i košarkaški velikan Krešimir Ćosić. Konačni rezultat susreta bio je 80-57 za Zadar (21-18, 20-23, 23-10, 16-6).

Najučinkovitiji u zadarskim redovima, u kojem nije bilo Darija Drežnjaka koji je dobio poštedu nakon reprezentativnih obaveza, bio je Lovro Mazalin sa 17 poena, kod NCAA momčadi BYU, koja je treći put u svojoj klupskoj povijesti gostovala u Zadru, prvo ime je bio Travis Knell s 11 koševa.

Momčad Zadra koja je u jeku bazičnih priprema, i kojoj je bilo najbitnije da im se ne ozlijedi netko od igrača, pokazala je pristojnu sportsku formu, s obzirom da su noge “još teške”. Mladi igrači su dobro reagirali (pogotovo Klarica i Sikirić) te su pokazali kako se na njih može ozbiljno računati.

Zadrani su bolje otvorili susret, poveli su u 7. minuti 19-9, gosti iz Prova brzom i “run and gun” košarkom u 12. minuti prvi put dolaze u vodstvo, 21-23. Na velliki odmor otišlo se s rezultatom 41-41. U prvih 20 minuta igre BYU je uspio pogoditi čak 10 trica. U nastavku Zadar je u jednog trenutku imao 21 poen viška, te je mirno priveo utakmicu kraju.
– BYU je vrhunska šuterska momčad, znali smo da im moramo zatvoriti šut za tri poena.To smo rješavali preuzimanjem u obrani. Dao sam i šansu mlađim igračima s kojima sam zadovoljan. Vidljiv je njihov napredak u odnosi na lani. Najvažnije je da se nitko nije ozlijedio, mi nastavljamo pripreme dalje prema planu. Ova utakmica baš nam je došla nekako dok traju “full”pripreme, kazao je trener Zadra Danijel Jusup.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...