Vrlo uspješno ljeto i 15 osvojenih nagrada za polaznice GS Libreto, a sada se vrše upisi za nove članove

Glazbeni studio LIBRETO ima iza sebe vrlo uspješno ljeto u kojemu su pojedini solisti, iz programa Libreto TEENS i PJEVAČI SOLISTI, sudjelovali na brojnim festivalima za djecu i mlade natjecateljskoga karaktera, te su osvojili ukupno čak 15 nagrada, a radilo se o 1., 2. i 3. nagradama žirija te publike, kao i Nagradi za najbolji scenski nastup.

Festivali na kojima su sudjelovali, a sve u organizaciji Glazbene udruge MELODIJA (Z. Sarađen) jesu Benkovac fest, 2. Plitvice Teen Fest, zatim 1. Skradinske zvjezdice, 11. Vir fest te 27. Stankovci fest.

Lijepe i vrijedne nagrade redom su osvajale sjajne djevojčice i vokali: Nina Vujević (između ostaloga i dvostruka pobjednica Vir festa, prošle i ove godine), Nika Marinović, Eva Faričić, Matea Mandić, Vita Zorica, Ana Lucia Lovrić i Sara Dundović, a sve to u konkurenciji djece i mladih pjevača iz cijele Dalmacije, otoka i zaleđa, Zagreba, Rijeke, i šire.
Na svim ih je festivalima pratio uživo sjajni zadarski bend VISTA.

Hana Grubić, koja iza sebe ima brojne prve nagrade na tim festivalima, u dva je navrata bila i članica žirija te posebna gošća u show programu s novim repertoarom koji priprema, dok je Nina Vujević pjevala i u Rijeci, na jednom izboru ljepote, te u svom Galovcu, na manifestaciji Lijepa naša tamburaša, po uzoru na svima poznatu emisiju Lijepom Našom.

Nakon što su i najmlađi, Dječji zbor LIBRETIĆI (5 – 9), objavili spot za svoj novi autorski singl, pjesmu KIŠA BEZ MIŠA, zadarski GS LIBRETO najavljuje i nove UPISE za sve zainteresirane male i mlade pjevače iz Zadra i okolice, i to za sljedeće programe:

DJEČJI ZBOR LIBRETIĆI (5 – 9 god., okvirno)
Zbor Libreto TEENS (10 – 14. god., okvirno), te
PJEVAČI SOLISTI (tinejdžeri i stariji, nema gornje dobne granice za upis).

Svi se programi baziraju na učenju pravilne tehnike disanja, postave i oslobađanja vokalnoga aparata, osvještavanja, opuštanja i pravilne uporabe čitavoga tijela kao glazbenoga instrumenta, na pravilnoj dikciji i artikulaciji te još mnogo teoretskoga znanja koje se usvaja kroz razne zanimljive vježbe, na tjelesnom pokretu te pripadajućim plesnim pokretima, korištenju elemenata iz raznih glumačkih tehnika, na razradi svakog potrebnog detalja vezanoga za dobar scenski nastup, na učenju i snimanju raznih autorskih pjesama, kao i covera u studiju ( audio i video snimanje), puno se putuje, gostuje i nastupa, i natjecateljski i revijalno, ali, ono najvažnije od svega – u LIBRETU se stvaraju prijateljstva za čitav život te se stalno trudi održati vedro, poticajno, pozitivno, afirmativno i radosno okruženje za djecu i mlade koji već godinama unazad LIBRETO nazivaju svojim drugim domom.

PRIJAVE se zaprimaju od 21. – 28. 8. na službenu mail adresu [email protected] ili na WApp umjetničke voditeljice Ivane, a broj mobitela glasi 0919347160.
Svaka prijava treba SADRŽAVATI sljedeće:

– ime i prezime te dob budućega polaznika, školu i razred koji će pohađati od rujna 2023. god., ostale izvannast. i izvanšk. aktivnosti koje pohađa, kratku snimku pjevanja određene pjesme po izboru (a cappella – bez pratnje, ili uz matricu), te kontakt broj jednoga od roditelja.

Također, uvijek se možete javiti na gore navedeni broj telefona za bilo kakav upit, konzultaciju i slično, bez obzira na vašu prijavu, a nakon 28.8., onda kada se prijave službeno zatvore, zvat će vas se na kratko upoznavanje i razgovor te dogovor oko svih daljnjih koraka u učionice GS LIBRETO.

S radom se započinje u četvrtak, 7. rujna.

Umjetnički voditelji svih programa jesu Ivana Begović i Dinko Habuš, uz suradnju s kolegama iz srodnih oblasti, glume i plesa, s kojima se planiraju dodatne radionice tijekom školske godine.

Ako volite glazbu, druženja, nastupe, svjetla pozornice a scena je vaš drugi dom – ne oklijevajte niti trenutka i pridružite se zadarskom LIBRETU koji će vam biti pravi, kvalitetni edukator i saveznik na vašem budućem zvjezdanom putu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...