Unajmio auto i došao na hrvatsku granicu, policija je brzo prozrela njegov plan

Policajci na graničnom prijelazu Tovarnik proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca zbog sumnje da su pokušali otuđiti vozilo, javlja N1. 

Naime, 28. srpnja u 8,33 sati, 41-godišnji državljanin Srbije u svojstvu vozača i 55-godišnji državljanin Turske kao suvozač, stigli su na granični prijelaz Tovarnik u automobilu Mini Cooper Countryman S talijanskih registracija.

Obavljenom detaljnom kontrolom automobila, u suradnji sa službenikom Frontex-a, policajci su utvrdili kako je navedeni automobil nestao s područja Italije, a nedugo zatim je nadležno nacionalno tijelo Republike Italije za automobilom raspisalo međunarodnu potragu.

“Zbog sumnje u protupravno prisvajanje tuđe pokretne stvari, osobni automobil je privremeno oduzet, a vozač i suvozač uhićeni te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje. Istraživanjem je utvrđena sumnja kako je 41-godišnjak 27. srpnja unajmio osobni automobil od ovlaštenog iznajmljivača vozila u Italiji s namjerom da ga preveze u Srbiju i ne vrati vlasniku”, navodi policija.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 55-godišnjakom nisu utvrđeni elementi kaznenog djela i prekršaja te je pušten na slobodu. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 41-godišnjak je 29. srpnja predan pritvorskom nadzorniku policijske uprave, te je protiv njega podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru, osumnjičenom je određena mjera istražnog zatvora u trajanju od 30 dana te je 30. srpnja predan u zatvor u Osijeku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...