S licenciranim vodičem istražite Zadar iz razdoblja ‘la Belle Époque’

Znanstvena knjižnica Zadar obilježava 168 godina djelovanja organizacijom kulturno turističke rute “Zadar – la Belle Époque” u suradnji s Josipom Matassijem, licenciranim turističkim vodičem.

Ruta nadahnuta knjižničnom baštinom Znanstvene knjižnice predstavljena je do sada dva puta na hrvatskom jeziku.

Povodom rođendana Knjižnice priređuju je drugi put na engleskom jeziku i pozivaju strane posjetitelje našega grada, kao i sve zainteresirane, da im se besplatno pridruže u dvorištu Znanstvene knjižnice u petak, 18. kolovoza u 19 sati.

Vladimir Pappafava alias Josip Matassi povest će vas ulicama Zadra u 1910. godinu i dočarati izgled grada iz perioda poznatog kao la belle époque.

Kulturno turistička ruta “Zadar – la Belle Époque” nastala je kao rezultat sudjelovanja Znanstvene knjižnice Zadar u europskom projektu ADRINETBOOK u organizaciji Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije. Jedan od ključnih ciljeva projekta, financiranog iz Interreg Adrion programa, je promidžba kulturne baštine kroz turizam.

Istražite današnji Zadar i usporedite ga sa Zadrom iz 19. i početka 20. stoljeća.

Otkrijte postoje li još poznata kazališta, izdavači i kavane, koji su Zadar učinili ne samo političkim nego i kulturnim središtem Dalmacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...