Pupić Bakrač o investitoru HNK Zadar: “Kriminal je ako mu se prepusti gradska infrastruktura, to je za zatvor!”

Skupština HNK Zadra odabrala je Marka Ivančića kao novog investitora u Klub. Riječ je o australskom Hrvatu koji predvodi grupaciju HR Sport Group te je povezan s nogometnim klubom Sydney United. Njegova ponuda je dobila prednost ispred one koju je predstavio Marino Kulaš. Na taj način je zaključen proces koji je započeo još u svibnju ove godine kada su ponude prvotno stigle na Stanove.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije, Marko Pupić Bakrač, želi da novi investitor bude pošten, ukoliko se dogodi kriminal, zatvor za neke, kako dodaje Pupić Bakrač, bi mogao biti izgledna opcija:

Zvuči mi nevjerojatno da netko želi uložiti svoje novce u klub koji igra tek u četvrtom rangu natjecanja. Ako se iza svega krije nešto drugo, i ako se s investitorom potpiše ugovor kako bi mu se dalo pravo korištenja gradske infrastrukture, odnosno, sportskih terena na rok od 30 ili 40 godina, onda takav dogovor treba spriječiti – jer je to kriminal! Ako novi ulagač u HNK Zadar voli svoj rodni kraj, Zadar i nogomet, u tom slučaju ne bi trebao postavljati takve uvjete. Grad Zadar ne smije ustupiti svoju infrastrukturu investitoru, to ne dolazi u obzir! Ako se to ipak dogodi, onda je to jedna od većih kriminalnih aktivnosti vladajućih. Nikako se ne smije dogoditi da se pod krinkom pomaganja HNK Zadra preuzme gradska infrastruktura, te da se gleda isključivo profit, a ne sport. Ukoliko se, dakle, gradska infrastruktura na koncu ipak preda investitoru, onda ih upozoravam da im neće dovijeka na vlasti biti HDZ, te da bi mogli završiti u zatvoru! Dok je u Zadru i u Hrvatskoj na vlasti HDZ,  i dok je ovakva Policijska uprava i Državno odvjetništvo – takvi ne idu u zatvor. Međutim, moraju znati da ovakve stvari ne zastarijevaju toliko brzo, pojašnjava Pupić Bakrač i poručuje:

Klub koji igra tek četvrti rang natjecanja ne može imati dvadeset zaposlenika, te da se troši toliko novca za njega, to je izvan svake pameti! Troši se, a da već godinama nema rezultata s kojim bi se izborio viši rang. Tu se nešto mora mijenjati. Očigledno taj Knežević i ostali koji su se okupili oko Kluba, nisu sposobni. Imamo svoje odlične igrače koji su iz Zadra, na primjer, Danijel Subašić, ali i ostali. Treba ih pokušati pod svaku cijenu angažirati kako bi pomogli da HNK Zadar napokon izađe iz četvrtog lige. Prije nekoliko tjedana trčao sam na ŠC Višnjik, i vidio sam kako juniori ili kadeti HNK Zadra, ne znam točno, nisu mogli prijeći centar u susretu s Hajdukom, izgubili su s pet ili šest nula! Pitam se, kako se to radi u HNK Zadru, katastrofa jedna! Voditelja Škole nogometa, Krešimira Gojuna, treba smijeniti, jer ne valja, umjesto njega moramo staviti našeg Danijela Subašića, Šimu Vrsaljka, i ostale, zaključio je Marko Pupić Bakrač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...