Nijemci uče od hrvatskih vatrogasaca: “Zato su posjetili luku s protupožarnim zrakoplovima u Zadru”

Sporazum o suradnji ​Vatrogasne zajednice Baden-Württemberga​ i Hrvatske vatrogasne zajednice ​potpisan je danas u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije. Potpisao ga je predsjednik ​Vatrogasne zajednice Baden-Württemberga​ Frank Knödler i​ predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice​ Ant​e Sanader​ te glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Razgovaralo se o budućoj suradnji strateških partnera u okviru projekta Nastavnog okvirnog središta za osposobljavanje operativnih snaga sustava vatrogastva u​ Vatrogasnom centru u Vučevici. ​

Potpisanim sporazumom bio je zadovoljan predsjednik ​Vatrogasne zajednice ​Baden-Württemberga ​Frank ​Knödler ​koji je izjavio kako je sada još više učvršćena njihova dugogodišnja suradnja koja će biti strukturirana i intenzivirana.

Rekao je da će zbog klimatskih promjena centar njihove pozornosti biti i zaštita šuma od požara, a u tom smislu mogu puno učiti od hrvatskih vatrogasaca koji imaju izuzetno iskustvo.

“Zato smo jučer posjetili zrakoplovnu luku s protupožarnim zrakoplovima u Zadru”, izjavio je Knödler​.

“Važno je spojiti sva ta znanja i iskustva, te ću inzistirati na suradnji pogotovo u ljetnom razdoblju. Posebno smo impresionirani novim vatrogasnim zakonom u Hrvatskoj jer je jasna hijerarhija zapovijedanja što mi nemamo, a važno je za pomoć u svakom pogledu. Neke od tih segmenata ćemo implementirati u Baden-Württemberg​u”, dodao je.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...