Na plaži Jadran ponovno se može kupati, rezultati testiranja pokazali izvrsnu kakvoću

Na plaži Jadran ponovno se može kupati, sudeći po rezultatima testiranja koje je proveo Zavod za javno zdravstvo Zadar, a nakon što je stigla obavijest da je plaža zatvorena zbog novog onečišćenja.

– Dovršili smo rezultate uzorkovanja od 25. i 26. kolovoza. Ti rezultati pokazuju izvrsnu kakvoću mora. Još čekamo konačne rezultate od nedjelje, 27. kolovoza, međutim, parametar Escherichia coli ukazuje također na izvrsnu kakvoću mora te je stoga, u skladu s uredbom, dozvoljeno more za kupanje na spomenutoj plaži, saznali smo od dr.sc. Anite Vucić, dipl.ing., voditeljice Odjela za zajedničke analitičke tehnike Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

Osim toga, prema Uredbi o kakvoći mora za kupanje, dužni su ponoviti ispitivanje da provjere je li sve u redu, a onda će u skladu s tim, ovisno o tome kakvi budu rezultati, postupati dalje.

Podsjetimo, obavijest o zabrani kupanja stigla je u petak, 25. kolovoza. Odmah po zaprimanju obavijesti stručne službe Grada Zadra zatražile su  informacije od TD Odvodnja o mogućnosti kvara na sustavu, no on nije zabilježen.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...