Mate Lukić otvoreno: “Neka Luka Božić izađe u susret KK Zadru i popusti, želim još dva mjesta za Udrugu Grad košarke u NO!”

Mate Lukić, HSP-ov vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra, ljubitelj je košarke. Istaknuo je kako bi, ako je ikako moguće, Luka Božić i njegov agent morali popustiti. Lukić je dodao kako je odgovornost za financije isključivo na Nadzornom odboru, koji mora voditi računa i o predstečajnoj nagodbi koja je klupski “mač nad glavom”.

Ostanak Luke Božića bi bio poželjan jer je klasa od igrača. Njegov ostanak bio bi dobra stvar za Klub jer bi se iznos njegova ugovora refundirao prodajom ulaznica, ostvarenih rezultata i svega ostalog. Božićevim potpisom klupski proračun bi se probio za 20 tisuća eura. U trenutku kada KK Zadar preživljava od kapitalne pomoći Grada Zadra i dok se financira s 450 tisuća eura sponzorskog novca, iznos od 20 tisuća eura za koliko bi se probio proračun je velik. S druge strane, moramo vidjeti i koliko bi eventualni ostanak Božića financijski značio Klubu. Osobno bih jako volio da Luka Božić i dalje igra za Zadar. Apelirao bih na njega i njegovog agenta, ako ikako mogu, neka izađu u susret Klubu jer se ne radi o značajnom iznosu! Neka popuste! Ako smo mi u više navrata mogli popustiti, i dobro se zna što smo sve radili. Molili smo i kumili!, jasan je Lukić i osvrće se prema Nadzornom odboru:

Nadzorni odbor je zadužen za sve oko financija, pa tako i za predstečajnu nagodbu. NO je zadatak da bude “čuvar proračuna”! Odgovornost je na Nadzornom odboru jer u koliko ne budu odgovorni snosit će posljedice! Oni su, ponavljam, “čuvari novca” kojeg su KK Zadru dali građani Zadra. Klub još nije raspisao javni natječaj za direktora i to se svakako mora riješiti, HSP-ov vijećnik nastavio je o financijama:

Treba biti realan i kazati kako se prva momčad Zadra trenutno financira od sponzora. Radi se o nekih 450 tisuća eura, to baš i nije mali iznos. Postoje dugovanja i ostale obveze. Kada bi se sada gledalo, prva se momčad može financirati od prodaje ulaznica i od sponzora, uz uvjet da ne postoje ostala dugovanja, Lukić želi i još dva mjesta u NO za Udrugu Grad košarke:

Za depolitizaciju sam NO KK Zadar. Čvrsto zagovaram da Udruga Grad košarke ima još dodatna dva člana u NO. Ta Udruga bira svoje predstavnike transparentno, volonteri su. Dokazali su se kroz razne segmente i trenutno broje 500 članova, ali kada stignu do 1500 svojih članova, prepustio bi im još dva mjesta u NO, kako bi imali većinu!  Dakle, za to sam neka se maknu dvojica predstavnika iz politike, te da u Nadzorni odbor uđu dva predstavnika iz Udruge Grad košarke, zaključio je Mate Lukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...