Marin Mogić s novim rekordom slavio na maratonu Zadar-Preko: “Nisam bahat, očekivao sam pobjedu!”

Pobjednik 51. plivačkog maratona Zadar-Preko, ukupne dužine 4600 metara je Marin Mogić iz KDPSR Poreč. 24-godišnji Splićanin koji pliva za Poreč, je do cilja rive u Preku stigao u vremenu od 49:19, što je novi rekord!

Drugo mjesto je osvojio Arne Furlan Štular iz PK Ljubljana, koji je za Mogićem zaostao za 1:25, dok je treće vrijeme ostvario Grgo Mujan iz KDP Split, njegovo vrijeme bilo je 50:46.

Na startu s bazena Kolovare (start je s 9 sati zbog uvjeta na moru pomaknut sat kasnije), prema Preku je krenulo ukupno 192 plivača iz ukupno 11 država.

Najbrža u ženskoj konkurenciji je bila Matea Sumajstorčić, članica KDPSR Poreč, s vremenom 57:32.

Najmlađa sudionica maratona bila je 11-godišnja Adrijana Knežević iz PK Zadar, najstariji Ivica Čulina (73) iz PK Jadera Zadar.

Slavljenik, Marin Mogić je prve dojmove nakon pobjede iznio u naš mikrofon:

– Zadovoljan sam zbog pobjede, ali i zbog rekorda! Prvi put sam nastupio na ovom maratonu za kojeg su mi rekli da ga zovu “kontra maraton”. Morska struja bila je relativno u redu. Kada sam vidio rezultate primjetio sam da su svi plivali brže nego prošle godine. Uvjeti na moru bili su dobri. Ne želim zvučati bahato ili bezobrazno, ali očekivao sam pobjedu, jer već dugi niz godina treniram! Uostalom, dugoprugaš sam i dobar sam u maratonu, kazao je novi rekorder Marin Mogić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...