Kako je kosovski diplomat u Hrvatskoj Xhevdet Sopaj postao – drug!?

Svi strani diplomati u Hrvatskoj su gospoda, osim jednog – on je drug! Tako bi otprilike glasio zaključak sudeći po podatcima o osoblju veleposlanstava i konzulata stranih država objavljenih na službenoj internetskoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

U jednom stranom veleposlanstvu, konkretno u veleposlanstvu Republike Kosovo, uz ostale djelatnike radi i – drug tajnik. Zove se Xhevdet Sopaj. Na službenoj stranici MVEP-a, dakle, pored njegova imena kao člana diplomatske misije Kosova stoji – drug tajnik.

Od ostalih članova misije jedan je vojni izaslanik, jedan savjetnik, tu je i ataše za migracije, a gospodin Xhevdet je – drug tajnik. E, sad, je li riječ o reliktu socijalističke terminologije ili nemaru hrvatskog MVEP-a nije teško zaključiti. Naime, pored imena Xhevdeta Sopaja trebalo je napisati drugi tajnik, što je dakako naziv njegova diplomatskog ranga (zvanja), ali eto, nekome se zbog nemara, žurbe ili intuitivno „drugi“ pretvorio u „druga“ pa je tako veleposlanstvo Republike Kosovo jedina strana diplomatska misija u Hrvatskoj koja u svojim redovima ima i jednog – druga, i to druga tajnika.

E, pa, druže tajniče, pardon, gospodine Sopaj, ako ste ipak drugi tajnik, a ne drug tajnik, zamolite „drugove“ u Ministarstvu vanjskih poslova RH da korigiraju Vašu „titulu“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...