I dalje traje štrajk vatrogasaca; Povjerenik Lilić: “Zasad nemamo nikakvog odgovora od Grada. Nadamo se da će se stvari riješiti ovaj tjedan”

Još uvijek nema nikakve inicijative od Grada Zadra prema dijelu vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Zadar koji su od prošlog ponedjeljka u štrajku.

Tako nam je, naime, kazao Dino Lilić, povjerenik Sindikata “Zajedno”, koji nam je, unatoč tome, izrazio optimizam kako bi se krajem tjedna stanje ipak moglo promijeniti.

– Štrajk je jučer proglašen na sudu legalan i zakonit, odradili smo sve šta smo tribali, ali zasad nema nikakvog odgovora od Grada, ništa. Tako da ovaj tjedan će ići daljnje sindikalne akcije. Kroz ovaj tjedan ja se nadam da će se neke stvari kristalizirati i riješiti, napomenuo je Lilić.

Podsjetimo, 26 vatrogasca iz Sindikata “Zajedno” od njih 102 unutar JVP Zadar, iznijeli su svoje zahtjeve prema Gradu Zadru tražeći, prije svega, usklađivanje kolektivnog ugovora sa zakonima Republike Hrvatske. Unatoč odrađivanju hitnih intervencija, kako kažu, od svojih zahtjeva ne odustaju. Štrajkat će sve dok poslodavac, Grad Zadar, ne ispuni njihove uvjete.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...