Gastro tražilica oduševila se jednim zadarskim restoranom i stavila ga na popis gastronomskih bisera domaće dalmatinske kuhinje

Kao što već znate Gastro tražilica, popularni YouTube kanal kojeg prati preko 80.000 ljudi, a ukupno na sve tri društvene platforme preko 180.000 ljudi, svoj godišnji odmor provodi u našoj županiji. Novinar i gurman Miroslav Mirković na početku svog gastro serijala prije nekoliko dana posjetio je restoran Capo Grill u Vrsima, a sada se odlučio napraviti priču o kultnom zadarskom restoranu „Kod Stipe“.

U kratkom telefonskom razgovoru ovaj strastveni ljubitelj hrane i restorana kazao je:

Posebnost zadarske turističke ponude je što ste uspjeli sačuvati ono autentično i domaće. Nakon ulaska u EU, a posebice nakon što smo službeno dobili i euro kao novu valutu, sve je manje restorana gdje se može pojesti jednostavna domaća hrana. Jedan takav gastronomski biser definitivno je restoran „Kod Stipe“ koji nudi ono najbolje od dalmatinske kuhinje. Da se razumijemo, nije to nikakav fine dining, ništa fensi i kulinarski ekstremno zahtjevno. To je ona bakina kuhinja, jednostavna, ukusna i prihvatljiva za svačiji džep. Radi se zapravo o jelima koja su spremljena s ljubavlju i na neobjašnjiv način dopiru do svakog istinskog gurmana, istaknuo je Mirković te dodao.

_autotone

U četiri godine postojanja kanala snimili smo sigurno preko 500 restorana u Hrvatskoj i susjednim zemljama, ali po prvi puta mogu reći da sam u Dalmaciji pronašao restoran po mom guštu. Stipe je pravi predstavnik one nepretenciozne iskrene dalmatinske kuhinje s ambijentom koji me pomalo podsjeća na kultnu televizijsku seriju „Naše malo misto“. Vrijeme je drugo, ali filing je ostao isti.  Restorani poput „Kod Stipe“ su polako postali ugostiteljska anomalija, rijetkost, hrana koju polako gubimo pod navalom tzv. fast food gastronomije, koja je samo postala preslika našeg načina života. Čovjek jednostavno nekad želi doći u gostionicu, naručiti si neko tradicionalno jelo i uživati u onim izvornim okusima. Onoj starinskoj kuhinji gdje je kvaliteta namirnice na prvom mjestu. E to vam je Stipe , za kraj zaključio je Mirković.

Naravno za sve vas koji želite vidjeti što je to Gastro tražilica kušala u zadarskom restoranu i kakve je ocjene dala za pojedina jela, donosimo vam novu emisiju. U ovoj epizodi ulogu domaćina imao je Zadranin Marko Topić, kojeg možda znate i kao voditelja YouTube kanala Večernji Podcast.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...